Розбуркали Ігоря Валерійовича. Медіапідсумки 22–29 серпня 2016 року

Розбуркали Ігоря Валерійовича. Медіапідсумки 22–29 серпня 2016 року

30 Серпня 2016
2698
30 Серпня 2016
12:30

Розбуркали Ігоря Валерійовича. Медіапідсумки 22–29 серпня 2016 року

2698
Розбуркали Ігоря Валерійовича. Медіапідсумки 22–29 серпня 2016 року
Розбуркали Ігоря Валерійовича. Медіапідсумки 22–29 серпня 2016 року

«Ти чула? На 112-му оприлюднили, врешті-решт, чутку, що начебто Коломойський продає телеканал Порошенку», – це було перше, що я почула від своїх колег вранці в понеділок біля входу в офіс, повернувшись із відпустки.

«Маячня», – машинально подумала я. І не тому, що мені достеменно було щось відомо. Просто в країні, де не працює, як годиться, судова система, медіаактиви – єдине, що здатне ефективно захищати бізнес-інтереси своїх власників від конкурентів. А отже, з ними вони розставатимуться в останню чергу.

Зрештою, ввечері ми отримали коментар від Ігоря Коломойського, в якому він спростував інформацію про продаж частки телеканалу «1+1», заявивши, що почув про це від ЗМІ.

А для всіх, хто минулого тижня обурювався присвяченим Дню незалежності концертом на «Інтері» і тепер прагне крові телеканалу, є протверезна новина: у вечірніх новинах саме на цьому каналі в перший день на посаді голови Адміністрації Президента виступив Ігор Райнін. У політиків здатність домовлятися будь з ким завжди вважалася чеснотою. Але подумаймо й про ті мільйони наших співгромадян, які дивилися цей концерт (він отримав частку 17,37% за аудиторією 1854 і 25,64% за аудиторією 18+). Тут саме той випадок, коли не лише попит народжує пропозицію, але й пропозиція формує попит. У вузьких медійних колах уже почалися розмови про те, що Україна потребує розробки культурної доктрини і з боку держави на чолі процесу її розробки має стати Мінкульт. Можливо, це й могло б допомогти.

До речі, знаєте, на якому каналі українці найбільше дивилися військовий парад? На «1+1» (частка 17,17% за аудиторією 1854, 50 тис.+ і 17,38% за аудиторією 18+). На другому місці – «Інтер» (9,17% та 10,52% відповідно), на третьому – ICTV (7,96% і 6,33%).

Напередодні святкування Дня незалежності Президент Петро Порошенко зустрічався з діаспорою і заявив, що частка української мови на деяких телеканалах країни є надто низькою і має бути збільшена. «Користуючись нагодою, я хочу публічно переказати вітання власникам та топ-менеджерам деяких телевізійних каналів. Панове, частка української мови у вас неприпустимо мала. І, перш ніж проявити законодавчу ініціативу, пропоную ринку згадати і про совість, і про саморегуляцію», – сказав він.

Щодо цього є сумний анекдот.

– Куме, яка мова найскладніша в світі?

– Мабуть, китайська?

– Ні, українська. Бо деякі люди по 25 років її вивчити не можуть.

Скільки часу насправді потрібно для того, щоб вивчити українську, можна запитати в ведучого «Говорить Україна» на телеканалі «Україна» Олексія Суханова: 29 серпня він почав вести свою програму українською. Ну, власне, як почав: сказав одне речення на початку програми та одне – наприкінці. Хочу сподіватися, що Олексій Суханов надалі вдосконалюватиме своє знання української і що це викликано його щирим бажанням вивчити її (ведучий, нагадаю, уродженець підмосковного Іваново), а не прагненням телеканалу заповнити мовну квоту, якби її законодавчо було встановлено.

29 серпня на телеглядачів чекав і ще один сюрприз: телеканал ICTV нарешті показав нового ведучого політичного ток-шоу «Свобода слова». Як ми й прогнозували минулого тижня, ним став екс-ведучий каналу «112 Україна» Вадим Карп’як. Ураховуючи, що це вже другий наш прогноз стосовно нових ведучих на ICTV, який підтвердився (новою ведучою «Фактів тижня» ми називали ведучу новин «Фактів» Оксану Гутцайт), з високою ймовірністю можна сказати, що справдиться й третій наш прогноз: ведучою програми розслідувань «Інсайдер» замість Христини Суворіної може стати журналістка ТСН Юлія Панкова.

Чекати вже недовго.

Фото - zn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду