Нардеп БПП намагається спростовувати свій скандальний коментар виданню «Голос.UA»

Нардеп БПП намагається спростовувати свій скандальний коментар виданню «Голос.UA»

27 Серпня 2016
2219
27 Серпня 2016
13:00

Нардеп БПП намагається спростовувати свій скандальний коментар виданню «Голос.UA»

2219
Народний депутат України («Блок Петра Порошенка»), президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко заявив, що окремі ЗМІ неправдиво подали його висловлювання щодо голосування у Верховній Раді за надання особливого статусу Донецькій та Луганській області.
Нардеп БПП намагається спростовувати свій скандальний коментар виданню «Голос.UA»
Нардеп БПП намагається спростовувати свій скандальний коментар виданню «Голос.UA»

Про це йдеться у повідомленні прес-служби «Блоку Петра Порошенка».

«Я як політик, і як людина, завжди стою на позиції цілковитої відкритості до ЗМІ, адже переконаний у тому, що вони є потужним важелем впливу у сучасному соціумі. Несприятлива політична та економічна ситуація в країні, а також постійні розгойдування «гарячих» тем, призводять до різного роду провокацій в тому числі, і за участю журналістів та політиків», – наголосив Леонід Козаченко.

Він повідомив, що його коментар одному зі ЗМІ був некоректно поданий.

«Декілька днів тому, коментуючи телефоном журналісту одного із українських інформаційних Інтернет-порталів, ситуацію довкола прийняття законопроекту про надання особливого статусу Донецькій та Луганській області я наголосив на тому, що, на моє глибоке, переконання депутати ВРУ не проголосують за цей документ, оскільки на цих територіях присутні війська іншої держави. І до передачі територій під контроль українських прикордонників говорити про даний документ передчасно. Та навіть після їх звільнення і взяття під український контроль, вирішення долі цих територій все одно буде надважким завданням для держави. Я також говорив про те, що проведення переговорів у форматі Мінськ-2, на сьогодні, є можливим варіантом розвитку подій, проте аж ніяк не вирішить існуючої проблеми між нашою державою та загарбником», – підкреслив народний депутат.

За твердженням Леоніда Козаченка, під час публікації коментаря журналіст грубо перекрутив факти і відверто випустив суть сказаного ним, стверджуючи, що, за його словами, у Верховній Раді можливо зібрати голоси для ухвалення законопроекту про особливий статус Донбасу, і що нібито лише Мінські угоди, як інструмент, здатні вирішити існуючу кризу.

«Вважаю, що подібні заяви журналістів, зроблені від мого імені, як народного депутата, і тиражовані низкою як українських, так і проросійських ЗМІ є спланованою акцією з дестабілізації ситуації в країні», – заявляє парламентар.

«Підкреслюю, що перекручування та надання відверто неправдивої інформації із посиланням на мене, є прямою загрозою моєму іміджу та діловій репутації, тож я неодмінно вимагатиму спростування подібних матеріалів, у тому числі, і у судовому порядку. Переконаний, що особи, які вчиняють подібні провокації, діють зовсім не в інтересах українського суспільства і мають бути покарані», – зазначив Леонід Козаченко.

26 серпня видання «Голос.UA», яке входить до медіагрупи, якою керує Оксана Ващенко, дружина лідера забороненої в Україні Компартії Петра Симоненка, опублікувало коментар Леоніда Козаченка.

«Нардеп от президентской фракции БПП, экс-вице-премьер-министр Украины Леонид Козаченко заявил, что выполнение Минских соглашений – это единственный и последний вариант для спасения Украины. Нардеп заявил, что в Верховной Раде возможно собрать голоса для принятия законопроекта об особом статусе Донбасса», - йдеться у повідомленні (збережено мову оригіналу. - Ред).

Це повідомлення опублікувала також низка російських видань, зокрема – «Московский комсомолец», який повідомив, що «депутат украинского парламента от фракции «Блок Петра Порошенко» Леонид Козаченко заявил о том, что Рада может предоставить Донбассу особый статус, фактически означающий широкую автономию. Народный избранник выразил уверенность, что они смогут набрать необходимое количество голосов за соответствующий законопроект».

Подібні статті опублікували також «Комсомольская правда», «Лента.ру» та інші видання.

Сайт каналу «112 Україна» також повідомив з посиланням на «Голос.UA», що «нардеп от президентской фракции БПП, экс-вице-премьер-министр Украины Леонид Козаченко заявил, что выполнение минских соглашений – это единственный и последний вариант для спасения Украины».

Водночас видання «Голос.UA» опублікувало аудіозапис коментаря Леоніда Козаченка. 

«…нічого іншого, то треба хвататись за останню соломинку. А наразі в нас нічого немає іншого, щоб було формалізовано, щоб відбува…(нерозбірливо. – Ред.) третіх сторін, можна прослідити між двома сторонами, тут є третя сторона…Нічого ми ні в Нормандському форматі не зробили, ні в іншому форматі, ні на рівні ООН - там розглядали цю ситуацію скільки разів, не було прийнято масштабне рішення. Тому треба використовувати те, що є. Тому що ті попередні домовленості, які були досягнуті для врегулювання остаточного конфлікту, їх дуже важко реалізувати. От в самій Верховній Раді, я думаю, вдасться дістати необхідну кількість голосів, щоб підтримати той проект закону, який вносили для того, щоб тут робити амністію усім, хто там був із зброєю, щоб зробити цей особливий статус, щоб там була своя поліція, свій парламент і все інше. Тому з двох сторін їх перешкода велика, але я ото повертаюсь до того, що сказав. Якщо немає іншого, якщо немає посвяченого того круга, який кидають, що не потоне гарантовано, а (нерозбірливо. – Ред.) соломинка, то за неї таж треба хвататись. Можливо, потім буде друга, третя, десята, і припливе сніп, який спасе», - сказав Леонід Козаченко.

Як писав «Детектор медіа», 25 серпня, в ефірі телеканалу «112 Украина» екс-генпрокурор Віктор Шокін вкотре назвав замовним матеріал розслідування журналістів програми «Схеми», в якому йдеться про його маєтки, та заявив, що судитиметься з авторами сюжету.

Журналісти програми «Схеми», спільного проекту «Радіо Свобода» та каналу «UA:Перший», відреагували на заяву екс-генпрокурора України Віктора Шокіна щодо розслідування «Приховане життя Віктора Шокіна» в ефірі «112 Украина».  «"Схеми" вражені запізнілою відкритістю і багатослівністю екс-генпрокурора. Адже до виходу в ефір розслідування, попри наші численні зусилля отримати коментар по суті знайденого фактажу, Віктор Шокінвід заяв утримувався. Ігнорував телефонні дзвінки та повідомлення», –  йдеться в релізі «Радіо Свободи».

На фото – Леонід Козаченко

Фото: latifundist.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду