Редакція «Схем» відкидає звинувачення Шокіна у замовності їх розслідування та готова до суду

Редакція «Схем» відкидає звинувачення Шокіна у замовності їх розслідування та готова до суду

26 Серпня 2016
1163
26 Серпня 2016
13:40

Редакція «Схем» відкидає звинувачення Шокіна у замовності їх розслідування та готова до суду

1163
Журналісти програми «Схеми», спільного проекту «Радіо Свобода» та каналу «UA:Перший», відреагували на заяву екс-генпрокурора України Віктора Шокіна щодо розслідування «Приховане життя Віктора Шокіна» в ефірі «112 Украина»
Редакція «Схем» відкидає звинувачення Шокіна у замовності їх розслідування та готова до суду
Редакція «Схем» відкидає звинувачення Шокіна у замовності їх розслідування та готова до суду

Про це йдеться в прес-релізі редакції.

«"Схеми" вражені запізнілою відкритістю і багатослівністю екс-генпрокурора. Адже до виходу в ефір розслідування, попри наші численні зусилля отримати коментар по суті знайденого фактажу, Віктор Шокін від заяв утримувався. Ігнорував телефонні дзвінки та повідомлення», –  йдеться в релізі «Радіо Свободи».

Заяви пана Шокіна щодо притягнення автора сюжету «Приховане життя Віктора Шокіна» до кримінальної відповідальності, як вважає редакція проекту, «не мають нічого спільного із сповідуванням принципів свободи слова та верховенства права, а тільки вкотре відкривають справжнє обличчя людини, якій на цілий рік було довірено керівництво усією українською прокуратурою».

«Радіо Свобода» нагадує, що можливі корупційні правопорушення Віктора Шокіна як колишнього генерального прокурора підпадають під компетенцію Національного антикорупційного бюро, а оприлюднена нами документована інформація про незадекларовані статки його та членів його родини уже є предметом офіційного розслідування НАБУ.

«Вкотре з усією відповідальністю заявляємо, що оприлюднена інформація ґрунтується на офіційних документах, що стосуються майнового стану Віктора Шокіна та його таємної родини цивільної дружини Оксани Гриневич та доньки Вероніки-Анастасії Гриневич, –  повідомляє редакція.

У «Радіо Свободі» також відреагували на заяву пана Шокіна щодо «дорогих поїздок» журналістів проекту за кордон:

«Теза, озвучена колишнім генпрокурором про дорогі поїздки журналістів до Чехії, не витримує жодної критики. Адже саме в Празі починаючи з 1995 року розташований центральний офіс редакції  Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа, який на запрошення Вацлава Гавела переїхав тоді у Чехію з Мюнхена. І саме колеги із Праги допомогли «Схемам» у підготовці матеріалу. Вони ж і зафільмували маєток в елітному празькому районі Небушіце, записаний на компанію цивільної дружини екс-генпрокурора. Журналісти програми «Схеми» не відвідували Чехії в рамках цього розслідування», – йдеться в повідомленні редакції.

Редакція програми «Схеми» заявляє, що обурена звинуваченнями пана Шокіна та вимагає від нього надати конкретні і переконливі докази того, що їх розслідування мало замовний характер.

«Водночас нагадуємо, що редакція «Схеми» не виготовляє матеріалів на замовлення і керується виключно професійними стандартами та внутрішнім  етичним кодексом, а у своїй роботі послуговується незмінною місією Радіо Свобода сприяти розвитку демократичних цінностей та інституцій через поширення достовірної інформації та ідей», – зазначено редакцією.

В релізі «Радіо Свободи» також зазначено, що редакція готова захистити своє розслідування у суді, а автори матеріалу готові до співпраці із детективами НАБУ, які вже почали перевіряти факти, викладені у журналістському розслідуванні.

Як писав «Детектор медіа», 25 серпня, в ефірі телеканалу «112 Украина» екс-генпрокурор Віктор Шокін вкотре назвав замовним матеріал розслідування журналістів програми «Схеми», в якому йдеться про його маєтки, та заявив, що судитиметься з авторами сюжету.

Нагадаємо, екс-генпрокурор раніше вже заявляв, що подасть до суду на журналістів «Схем» за розслідування «Таємне життя Віктора Шокіна». Тоді журналісти програми «Схеми» повідомили, що до суду з екс-генпрокурором готові.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1163
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду