Шокін знову заявив, що судитиметься з журналістами «Схем»

Шокін знову заявив, що судитиметься з журналістами «Схем»

26 Серпня 2016
1359
26 Серпня 2016
09:14

Шокін знову заявив, що судитиметься з журналістами «Схем»

1359
Екс-генпрокурор України Віктор Шокін назвав замовним матеріал розслідування журналістів програми «Схеми», в якому йдеться про його маєтки, та знову заявив, що судитиметься з авторами сюжету
Шокін знову заявив, що судитиметься з журналістами «Схем»
Шокін знову заявив, що судитиметься з журналістами «Схем»

Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Украина».

 «Позов буде про порушення кримінального провадження щодо цих людей, які сфальсифікували повністю цю перевірку за гроші», – сказав Шокін в ефірі телеканалу.

В ефірі телеканалу екс-генпрокурор заявив, шо «журналісти «Схем» підтасували всі факти за гроші».

«Вони показали мої декларації не ті, що є в наявності за 2013 рік, де я показував усі свої статки на той час, коли я ними володів, а показали за 2014 рік. Більше того, вони не сказали і не показали ті мої пояснення, які я писав в ДФС… про те, коли, де і чим я, яким чином заволодів кожним зі всіх статків, починаючи з квартири на Ярославовому Валу, котру я купив в 1995 році на кошти, які я брав у кредит. Про цей дім, що є зараз у Забір'ї, кажуть, що я його приховав. Я його показав у декларації за 2013 рі», – зазначив Віктор Шокін.

Екс-генпрокурор заявив, що буде радий перевірки декларацій співробітниками НАБУ.

«Я готовий дати всі пояснення. Я готовий до співпраці. Але все має бути в рамках закону», – відзначив пан Шокін та додав, що  він готує позов.

 «Буде позов і кримінальне провадження за цим людям, які фальсифікували факти. Я знаю, хто мене замовив і хто їм платить. Мені смішно, коли над будинками літають дрони, які хочуть щось знайти. Кожен день за мною стежать, я це знаю», – резюмував він.

Як зазначено на сайті «Радіо Свобода», журналісти програми «Схеми», ґрунтуючись на документах, встановили, що цивільна дружина Віктора Шокіна, лікар Оксана Гриневич на початку 2015 року, на той момент уже два роки перебуваючи у декреті, придбала маєток в елітному районі Небушице у столиці Чехії Празі. Сам Віктор Шокін на той час був заступником генерального прокурора Віталія Яреми і готувався очолити Генпрокуратуру. Такий самий маєток просто по сусідству в червні 2016 року продавали за 10 мільйонів крон (це приблизно 10 мільйонів гривень).

Маєток в елітному празькому районі Небушице, записаний на компанію цивільної дружини екс-генпрокурора Віктора Шокіна Оксани Гриневич

«У Гриневич та Шокіна є спільна трирічна дитина, на яку також оформлений елітний маєток під Києвом у селі Забір’я. Це підтверджується договором дарування маєтку, який наводять журналісти програми «Схеми»», – повідомляє «Радіо Свобода».

Договір дарування маєтку, який засвідчує, що Віктор Шокін є батьком Вероніки-Анастасії Гриневич

Маєток у селі Забір’я під Києвом, який екс-генпрокурор Віктор Шокін подарував своїй малолітній дочці Вероніці-Анастасії Гриневич

«У своїх деклараціях Віктор Шокін роками приховував, що має родину, а також оформлене на неї елітне майно», - пише «Радіо Свобода».

Декларація колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна за 2014 рік

Журналісти програми «Схеми» наголошують, що давали Вікторові Шокіну та Оксані Гриневич змогу висловитися до виходу розслідування в ефір, але відповіді не отримали.

Як зазначено на сайті, усі наведені журналістами документи, що підтверджують право власності та дарування елітної нерухомості Віктором Шокіним членам своєї родини, були направлені до НАБУ разом із заявою про злочин.

Нагадаємо, екс-генпрокурор раніше заявляв, що подасть до суду на журналістів «Схем» за розслідування «Таємне життя Віктора Шокіна». Натомість, журналісти програми «Схеми» повідомили, що до суду з екс-генпрокурором готові.

Фото: «Радіо Свобода».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду