CNN: російські хакери зламали електронні пошти американських журналістів

CNN: російські хакери зламали електронні пошти американських журналістів

24 Серпня 2016
1034
24 Серпня 2016
12:40

CNN: російські хакери зламали електронні пошти американських журналістів

1034
У США заявляють, що за хакерськими атаками на журналістів New York Times та інші американські ЗМІ, ймовірно, стоять російські спецслужби.
CNN: російські хакери зламали електронні пошти американських журналістів
CNN: російські хакери зламали електронні пошти американських журналістів

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Упродовж останніх місяців хакери зламали електронну пошту журналістів газети New York Times та інших американських ЗМІ, повідомляє телекомпанія CNN з посиланням на джерела в американському уряді.

23 серпня CNN повідомив, що експерти в американській розвідці вважають, що «російські розвідслужби використовують хвилю кібератак, у тому числі, і на неурядові дослідні центри у Вашингтоні, для збору даних з різних джерел, які мають вихід в американські політичні кола».

За даними CNN, газета New York Times залучила приватних детективів, які разом з представники американських спецслужб намагаються визначити, куди хакери змогли отримати доступ, і яка інформація могла виявитися в їх розпорядженні.

Наразі у ФБР відмовилися від коментарів. Також ситуацію не прокоментували у секретній службі США, яка займається кібер-захистом.

Нагадаємо, журналіст видання The New Yorker Адріан Чен створив список армії російських тролів, котрі щоденно впливають на свідомість американців.

Адріан Чен поспілкувався з колишніми російськими онлайн-провокаторами і дійшов висновку, що сьогодні групи тролів – це добре скоординовані компанії, проплачені Кремлем.

Як відомо, Росія сподівається на перемогу республіканського кандидата на пост президента США Дональда Трампа, через низку критичних заяв останнього. Наприклад - щодо доцільності існування НАТО, яку створювали на противагу давно неіснуючому СРСР. А також доволі  неоднозначну позицію щодо російської агресії на Україні, яка балансує на межі особистої підтримки і необхідності бути обачним у висловлюваннях через погляди частини потенційного електорату.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1034
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду