Новопризначений голова наглядової ради дніпровської «Зорі» заявляє про порушення «попередників» (ВИПРАВЛЕНО)

Новопризначений голова наглядової ради дніпровської «Зорі» заявляє про порушення «попередників» (ВИПРАВЛЕНО)

23 Серпня 2016
1837
23 Серпня 2016
16:12

Новопризначений голова наглядової ради дніпровської «Зорі» заявляє про порушення «попередників» (ВИПРАВЛЕНО)

1837
Наглядова рада комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради (КП ДОР) «Редакція газети "Зоря"», керуючись статутом, звернеться до Дніпропетровській обласній раді з рекомендацією достроково розірвати контракт з відстороненим директором КП Ксенією Зайцевою.
Новопризначений голова наглядової ради дніпровської «Зорі» заявляє про порушення «попередників» (ВИПРАВЛЕНО)
Новопризначений голова наглядової ради дніпровської «Зорі» заявляє про порушення «попередників» (ВИПРАВЛЕНО)

Наглядова рада комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради (КП ДОР) «Редакція газети "Зоря"», керуючись статутом, звернеться до облради з рекомендацією достроково розірвати контракт з відстороненим директором КП Ксенією Зайцевою.

Про це повідомив у своєму Facebook новопризначений шеф-редактор, голова наглядової ради КП ДОР «Зоря» Андрій Богатирьов.

«Більшості публічних "захисників" "Зорі", які вже кілька місяців голосять про проблеми з роздержавленням газети, давно має стати ясно: реформування в рамках закону і передпродажна підготовка - не синоніми. Вчора колектив висловився. За ситуації і, не озираючись на пишномовні понти містечкових "медіаменеджерів"», - написав він у пості «Удодство на практиці», маючи на увазі колишнього главу Дніпропетровської облради Євгена Удода.

При цьому Андрій Богатирьов заявляє, що попередній етап службового розслідування в КП «Редакція газети "Зоря» показав «системні порушення законодавства України, що допускалися протягом 2013-2016 років».

Серед таких «порушень» він назвав оформлення в штаті КП ДОР однієї особи замість фактично працюючої іншої, «сумнівні», на його погляд, угоди на надання маркетингових послуг, оплату за проведення аудиту, який, за його твердженням, «не залишив жодних слідів у вигляді звітів, рекомендацій, зауважень, аналізу»,  а також придбання залізничних квитків генеральному директору Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) Олексію Погорєлову у сумі 619 грн. Експерт приїздив до Дніпра на виїзне засідання Громадської ради при Держкомтелерадіо у редакції газети «Зоря».

«Значно серйозніше "чорний" грошовий оборот на підприємстві. Нібито знищені на початку перевірки дані про нього здебільшого відновлені, і це теж стане предметом розгляду правоохоронців. Робота комісії обласної ради триває. Однак вищеописані епізоди вже належним чином заактовані і з дня на день будуть передані в поліцію. Нехай кваліфікують і розслідують», - заявив Андрій Богатирьов.

Нагадаємо, головна редакторка комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Редакція газети "Зоря"» Ксенія Зайцева звинуватила засновника газети - Дніпропетровську обласну раду - у грубому порушенні Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».  

НСЖУ повідомляла, що Дніпропетровська обласна влада чотири місяці не виносить на розгляд депутатів рішення зборів трудового колективу дніпропетровської обласної газети «Зоря» про участь у реформуванні друкованих ЗМІ на першому етапі. Натомість у газети планують забрати приміщення редакції.

Громадська рада при Держкомтелерадіо рекомендувала Дніпропетровській обласній раді прийняти рішення про реформування обласної газети «Зоря» і укласти з виданням договір на висвітлення діяльності ради. Голова Громадської ради Олександр Човган вважає, що Дніпропетровська облрада навмисно порушує закон про роздержавлення преси. 

Розпорядженням в.о.голови Діпропетровської обласної ради Святослава Олійника від 1 серпня головну редакторку Ксенію Зайцеву відсторонено з посади головного редактора газети «Зоря» на час проведення «службового розслідування». 

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради (КП ДОР) «Редакція газети "ЗОРЯ"» Володимир Писоцький заявив, що не буде звільнювати журналістів редакції. 

15 серпня у Дніпрі невідомі підпалили автомобіль відстороненої головної редакторки «Зорі» Ксенії Зайцевої. Інцидент редакторка пов’язує  зі своєю професійною діяльністю. Правоохоронці розпочали розслідування підпалу авто відстороненої редакторки газети «Зоря».

18 серпня Сергій Чернявський, виконавчий директор комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради (КП ДОР) «Редакція газети "Зоря"», який перебуває у відпустці, подав заяву до столичної поліції через факт стеження за ним.

На фото - Андрій Богатирьов

Фото: Facebook Андрія Богатирьова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1837
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду