Стрічка «Пісня пісень» Єви Нейман увійшла до лонг-листа Європейського кінопризу

Стрічка «Пісня пісень» Єви Нейман увійшла до лонг-листа Європейського кінопризу

23 Серпня 2016
2454
23 Серпня 2016
12:10

Стрічка «Пісня пісень» Єви Нейман увійшла до лонг-листа Європейського кінопризу

2454
Український фільм «Пісня пісень» режисерки Єви Нейман увійшов до лонг-листа конкурсу повнометражних художніх фільмів Європейського кінопризу (European Film Award).
Стрічка «Пісня пісень» Єви Нейман увійшла до лонг-листа Європейського кінопризу
Стрічка «Пісня пісень» Єви Нейман увійшла до лонг-листа Європейського кінопризу

Про це повідомила прес-служба Європейської кіноакадемії (European Film Academy) – професійного об’єднання, яке присуджує найкращим європейським фільмам року нагороду Європейський кіноприз.

«Пісня пісень» - єдина українська стрічка, яка увійшла до 30-ки повнометражних художніх фільмів, що висуваються до номінації.

Нагадаємо, «Пісня пісень» - це фільм за мотивами ліричного твору єврейського письменника Шолом-Алейхема. Його виробництвом займалася компанія «1+1 Продакшн». Єва Нейман виступила його режисером та автором сценарію, а продюсером – Олександр Ткаченко. Світова прем'єра «Пісні пісень» відбулася 5 липня 2015 року в рамках основної конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах (Чехія), де здобула спеціальну згадку екуменічного журі. Національна прем'єра відбулася 13 липня на шостому Одеському міжнародному кінофестивалі. Там фільм отримав «Золотих Дюків» у міжнародній та національній конкурсних програмах.

Тепер шляхом голосування членів Європейської кіноакадемії (близько 3 тис. кінодіячів з 40 країн Європи, з яких 14 – українці) оберуть фільми шорт-листа, які претендуватимуть на Європейський кіноприз у номінаціях «Найкращий європейський фільм», «Найкращий  європейський режисер», «Найкращий європейський актор», «Найкраща європейська актриса» та «Найкращий європейський сценарист». З переліком фільмів, що увійшли до лонг-листа, можна ознайомитися тут.

Лонг-лист формувався наступним чином: 20 країн з найбільшою кількістю членів Європейської кіноакадемії обрали по одному своєму фільму до списку. Решту 10 стрічок визначив Відбірковий комітет, до якого увійшли експерти Пітер Богнар (Péter Bognár) з Угорщини, Дейв Келхоун ( Dave Calhoun) з Великої Британії, Паз Лазаро Баркілья (Paz Lazaro Barquilla) з Іспанії, Крістоф Лепарк (Christophe Leparc) з Франції та Алік Шпилюк з України.  

Переможець стане відомий на церемонії нагородження Європейського кінопризу, що відбудеться 10 грудня у Вроцлаві – Європейській столиці культури 2016 року.

Нагадаємо, цьогоріч до лонг-листа Європейського кінопризу в документальній номінації увішов фільм українського кінорежисера Сергія Лозниці «Подія» (Нідерланди-Бельгія).

Минулого року на церемонії нагородження в Берліні «Найкращим європейським фільмом» назвали стрічку «Юність» Паоло Соррентіно. 

Фото - www.songofsongsfilm.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2454
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду