Слідчі заявляють, що провину Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», доведено

Слідчі заявляють, що провину Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», доведено

19 Серпня 2016
1483
19 Серпня 2016
14:58

Слідчі заявляють, що провину Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», доведено

1483
Слідчі Головної військової прокуратури ініціювали повторну процедуру здійснення спеціального досудового розслідування справи екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіахолдингу «Вести Украина».
Слідчі заявляють, що провину Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», доведено
Слідчі заявляють, що провину Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», доведено

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу ГПУ.

19 серпня слідчі прокуратури офіційно викликали Олександра Клименка для вручення повідомлення про підозру, проте останній та його захисники не з’явилися.

«У ході розслідування Головною військовою прокуратурою зібрано достатньо доказів, які підтверджують участь Клименка О.В. в організованій Януковичем В.Ф. злочинній організації та вчиненні у її складі особливо тяжких злочинів проти державної власності, зокрема відшкодування ПДВ на рахунки фіктивних підприємств, підконтрольних Клименку О.В., що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах понад три мільярди гривень», – сказано у повідомленні.

Водночас Олександр Клименко на своєму сайті повідомив, що Печерський райсуд Києва 11 серпня вдруге відмовив ГПУ у дозволі на початок заочного розслідування проти нього. На сайті пана Клименка викладено скан-копію судової ухвали.

Відомство планувало розслідувати справу щодо присвоєння ним 616 млн грн. на посаді голови Державної податкової служби.

Печерський суд Києва вже вдруге не дозволяє розпочати заочне розслідування проти Клименка. Вперше таке рішення було винесене в лютому.

Нагадаємо,  у червні втікач до Росії Олександр Клименко, колишній глава міністерства податків та зборів в уряді Миколи Азарова, заявив, що Суд Європейського Союзу скасував застосовані проти нього у 2014 році санкції. Він також опублікував копію рішення Суду ЄС у справі щодо оскарження ним санкцій Євросоюзу.

30 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина» Олександра Клименка - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

Олександра Клименка неодноразово називали власником холдингу «Вести Украина», до якого входять «Радио Вести», газета «Вести», канал UBR й інші медійні активи. Про причетність до цього холдингу заявляла, зокрема, колишня журналістка видання «Вести.Репортер» Світлана Крюкова. 

Власні джерела «Детектора медіа» в холдингу стверджували, що редакційна політика ЗМІ холдингу спрямована, в тому числі, на формування позитивного образу Олександра Клименка в Україні, а також підготовці його повернення на батьківщину, і просуванні його політичних амбіцій в Україні.

Однак нинішній керівник холдингу Ольга Семченко, пов'язана особистими стосунками з Олександром Клименком, заперечувала в інтерв'ю «ДМ» причетність Клименка до холдингу. В документах, опублікованих відповідно до Закону про прозорість медіавласності, кінцевим бенефіціаром двох ЗМІ - «Радио Вести» і каналу UBR - значиться Денис Мозговий (79,2%), власником значної частини - Тетяна Александрова (19,8%).

На фото – Олександр Клименко

Фото: sta.gov.ua

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1483
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду