Росія посилює свою пропаганду в Чехії – чеські аналітики

Росія посилює свою пропаганду в Чехії – чеські аналітики

18 Серпня 2016
1152
18 Серпня 2016
18:48

Росія посилює свою пропаганду в Чехії – чеські аналітики

1152
Експерти чеського аналітичного центру «Європейські цінності» заявляють, що Росія посилює захист своїх інтересів у Чехії.
Росія посилює свою пропаганду в Чехії – чеські аналітики
Росія посилює свою пропаганду в Чехії – чеські аналітики

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на аналіз центру, оприлюднений 18 серпня.

Серед важелів впливу Москви у Чехії експерти називають російську пропаганду, дезінформацію, підтримку радикальних та екстремістських сил у чеському суспільстві.

Цілями російської пропаганди у Чехії, на думку фахівців центру «Європейські цінності», є посилення позицій політичних союзників Кремля у Чехії та використання їх для внутрішнього розколу у ЄС та НАТО.

Чеські експерти також звертають увагу на роботу посольства Росії у Чеській Республіці і «діяльність осіб, які об’єднують оточення президента Мілоша Земана з політично-економічним середовищем Російської Федерації».

У березні цього року з Чехії видворили трьох російських шпигунів. Це був не перший випадок розкритої діяльності російських шпигунів у Чехії. Останній стався у 2009 році, коли Служба безпеки Чехії розкрила агентів Росії, які на території Чехії збирали інформацію про НАТО.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив, що його країна потребує підтримки західних партнерів, щоб протистояти російській пропаганді, зокрема, напередодні президентських виборів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду