Держкомтелерадіо розробив законопроект щодо телемовлення для осіб з вадами слуху

Держкомтелерадіо розробив законопроект щодо телемовлення для осіб з вадами слуху

17 Серпня 2016
1145
17 Серпня 2016
13:36

Держкомтелерадіо розробив законопроект щодо телемовлення для осіб з вадами слуху

1145
На розгляді Кабінету міністрів України знаходиться розроблений Держкомтелерадіо проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення доступу до інформації осіб з порушеннями слуху».
Держкомтелерадіо розробив законопроект щодо телемовлення для осіб з вадами слуху
Держкомтелерадіо розробив законопроект щодо телемовлення для осіб з вадами слуху

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як зазначає відомство, прийняття цього закону дасть змогу визначити частку добового телевізійного мовлення програм, доступних для сприйняття особами з вадами слуху.

Зокрема, Держкомтелерадіо пропонує до 2017 року встановити частку загального обсягу телевізійного добового мовлення, адаптовану для сприйняття особами з порушеннями слуху шляхом перекладу на українську жестову мову та/або субтитрування, в розмірі не менше 10 відсотків (крім реклами), до 2018 року - 20 відсотків, до/з 2020 року - 50 відсотків. При цьому має бути враховано жанровий розподіл програм та передач відповідно до вимог, встановлених Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, в лютому 2015 року проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення доступу до інформації осіб з вадами слуху» було внесено на розгляд уряду. У беерзні на засіданні уряду відкладено прийняття рішення щодо законопроекту і доручено Держкомтелерадіо разом з Міністерством інформаційної політики України (МІП) опрацювати питання реалізації положень законопроекту.

Держкомтелерадіо звернувся до МІП щодо погодження законопроекту. Своїм листом МІП висловив суттєві зауваження до законопроекту, врахування яких потребувало додаткового узгодження із заінтересованими органами та інститутами громадянського суспільства, що представляють інтереси осіб з вадами слуху.

У зв’язку з цим були проведені узгоджувальні наради за участю представників Держкомтелерадіо, МІП, Мінсоцполітики, Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю та інститутів громадянського суспільства, що представляють інтереси осіб з вадами слуху. В ході обговорення учасники нарад дійшли висновку, що на сьогодні поточна редакція законопроекту втратила свою актуальність та потребує суттєвого доопрацювання з урахуванням висловлених пропозицій та зауважень.

У зв’язку з цим Держкомтелерадіо підготовлено новий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення доступу до інформації осіб з порушеннями слуху».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду