У Росії заблокували сайт «Громадського радіо»

У Росії заблокували сайт «Громадського радіо»

12 Серпня 2016
1712
12 Серпня 2016
14:20

У Росії заблокували сайт «Громадського радіо»

1712
Роскомнагляд обмежив доступ до сайту «Громадського радіо» на території РФ через матеріал, який нібито містить «заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності».
У Росії заблокували сайт «Громадського радіо»
У Росії заблокували сайт «Громадського радіо»

Про це повідомляє сайт радіостанції.

Відповідне повідомлення прийшло до редакції «Громадського радіо».

У повідомленні Роскомнагляду говориться, що «на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 03.04.2015 № 27-31-2015 / Ід 1093-15 про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, що поширюють інформацію, яка містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) http://hromadskeradio.org обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації».

Реакцію в Росії викликав матеріал «Росія оголосила війну усілякому інакомисленню, -«Хізб ут-Тахрір», повідомляє редакція радіостанції.

У листі Роскомнагляду вказується, що в матеріалі нібито є «інформація із закликами до здійснення екстремістської діяльності. Інформаційно-пропагандистський супровід діяльності організації «Партія ісламського визволення» («Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі»), визнаної терористичною рішенням Верховного Суду Російської Федерації від 14.02.2003».

Відзначається, що доступ до сайту на території Росії буде відновлено після видалення зазначеного матеріалу.

Нагадаємо, у серпні Федеральна служба з нагляду в сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) звернулася в техпідтримку відеосервісу YouTube з проханням заблокувати на ресурсі сюжет харківського медіапроекту «Накипело».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1712
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду