В окупованому Криму порушено справу за «русофобські ідеї»

В окупованому Криму порушено справу за «русофобські ідеї»

12 Серпня 2016
1709
12 Серпня 2016
12:00

В окупованому Криму порушено справу за «русофобські ідеї»

1709
У Криму підконтрольна Росії прокуратура підтвердила законність порушення кримінальної справи відносно мешканки Ялти, яка, як стверджують у відомстві, «поширювала в інтернеті русофобські ідеї»
В окупованому Криму порушено справу за «русофобські ідеї»
В окупованому Криму порушено справу за «русофобські ідеї»

Про це пише «Крим.Реалії», посилаючись на прес-службу прокуратури анексованого Криму.

«Встановлено, що мешканка Ялти розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі« Facebook» текстові файли, що містять інформацію, спрямовану на розпалювання ненависті і ворожнечі до групи осіб, об'єднаних за ознаками національності», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Дії кримчанки у відомстві кваліфікували за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.282 КК Росії (збудження ненависті або ворожнечі за ознаками національності, вчинені публічно).

Як зазначено на сайті видання, російська прокуратура Криму регулярно повідомляє про справи по залученню користувачів інтернету до кримінальної відповідальності за публікації в соціальних мережах.

Нагадаємо, нещодавно слідчий відділ управління ФСБ в Калінінградській області (Росія) порушив кримінальну справу стосовно місцевого жителя, підозрюваного в закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Роскомнадзор заблокував доступ до поста, який був опублікований підозрюваним.

Також в Росії міський суд Таганрога засудив місцеву мешканку Єлизавету Цвєткову до року виправних робіт за роздачу роздрукованих з соцмережі «ВКонтакте» листівок з критикою правоохоронних органів.

Раніше у російській Твері за репости в соцмережі «Вконтакте» про Крим інженера-механіка Андрія Бубєєва засудили до 2 років і 3 місяців колонії-поселення. 

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1709
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду