Тетяна Попова повідомила, чим займатиметься як волонтер на Донбасі після відставки (ВІДЕО)

Тетяна Попова повідомила, чим займатиметься як волонтер на Донбасі після відставки (ВІДЕО)

10 Серпня 2016
2911
10 Серпня 2016
14:52

Тетяна Попова повідомила, чим займатиметься як волонтер на Донбасі після відставки (ВІДЕО)

2911
Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила, що після своєї відставки з посади згідно домовленості з міністром Юрієм Стецем продовжить допомагати відновлювати українське мовлення на Донбасі, але вже на волонтерських засадах.
Тетяна Попова повідомила, чим займатиметься як волонтер на Донбасі після відставки (ВІДЕО)
Тетяна Попова повідомила, чим займатиметься як волонтер на Донбасі після відставки (ВІДЕО)

Про це вона сказала під час прес-конференції 9 серпня у Краматорську (Донецька область).

«Незважаючи на те, що я написала заяву, і дуже сподіваюся, що впродовж наступних декількох днів, максимум тижнів, її все ж таки приймуть, я все одно продовжу як волонтер допомагати у проектах по відновленню мовлення.  Я буду продовжувати працювати з міжнародними партнерами для отримання передавачів і для їх встановлення насамперед в зоні АТО», - повідомила Тетяна Попова.

Вона також висловила сподівання, що держава виділить кошти для будівництва телевежі у місті Покровську (Донецька область), яка б дозволила відновити українське мовлення на лінії зіткнення і на окупованих сепаратистами територіях, у тому числі – у Донецьку.

«Я буду продовжувати ці проекти, ми закінчимо ті дві телевежі, які вже будується – одна на Карачуні, інша – в Луганській області, трохи на пізнішій стадії, ніж карачунська. І все-таки дуже сподіваюся, що приїзд Президента сюди посприяє виділенню Мінфіном грошей для будівництва телевежі на Донецьк з міста Покровськ. Ми отримали від наших західних партнерів взагалі обладнання на 60 млг.грн. Водночас нам держава на відновлення мовлення виділила минулого року тільки 2 млн.грн. Ну і Концерн РРТ зараз відбудовує вежу на Карачуні у принципі за рахунок своїх обігових коштів», - повідомила вона.

Водночас вона зауважила, що будь-яка вежа, навіть висотою 500 м, не буде мовити більше, ніж на 100 км. «Тому повністю ми не покриємо телевізійним мовленням окуповані території», - зазначила Тетяна Попова.

Водночас вона повідомила, що  в Україну завезений середньохвильовий потужний передавач, на якому буде мовити «Голос Донбасу». «Зараз наші західні партнери дещо мають переробити в цьому передавачі, і він буде покривати повністю всю територію Донеччини і Луганщини», - сказала заступниця міністра.

Нагадаємо, 3 серпня заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова подала у відставку. Вона заявила, що залишиться працювати як волонтер за проектами: відновлення мовлення, інформаційна реінтеграція окупованих районів Донбасу та Луганщини, захист свободи слова та права журналістів на професію.

Радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець заявляє, що відновити українське мовлення у населених пунктах поблизу лінії розмежування можна тільки після зведення телевежі у Покровську (Донецька область), на що поки не виділено державного фінансування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду