У Криму заблокували сайт громадської організації «КримSOS»

У Криму заблокували сайт громадської організації «КримSOS»

11:00,
6 Серпня 2016
1860

У Криму заблокували сайт громадської організації «КримSOS»

11:00,
6 Серпня 2016
1860
У Криму заблокували сайт громадської організації «КримSOS»
У Криму заблокували сайт громадської організації «КримSOS»
Користувачі, які заходять на сторінку krymsos.com, з різних куточків півострова, стикаються з повідомленням, що доступ до запитуваного ресурсу обмежений

Про це повідомляє «Українська правда».

Провайдер називає дві причини обмеження доступу.

«Мережева адреса, що дозволяє ідентифікувати сайт в мережі Інтернет, включений до Єдиного Реєстру доменних імен, покажчиків сторінок сайтів мережі Інтернет і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти в мережі Інтернет, що містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено», – йдеться на сторінці, на яку відбувається переадресація.

Друга можлива причина – обмеження доступу за рішенням суду або з інших підстав, встановлених законодавством РФ.

Тим часом в офіційному реєстрі заборонених сайтів krymsos.com поки відсутній.

Нагадаємо, 2 серпня в окупованому Росією Криму був заблокований сайт незалежної онлайн-газети «Меридиан Севастополь». Цього ж дня стало відомо про те, що на території півострова заблоковано сайт телеканалу ATR і сайт видання «События Крыма».

Раніше в північній, центральній та західній частинах анексованого Росією Криму доступ до сайту проекта «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» частково заблокували провайдери «Воля», «Ардінвест», «Трінет», «Міранда-медіа», «Скай-лайн», «Апекс Крим» (Керч), Kerch.net.

Як пояснила «прокурор» Криму Наталя Поклонська, сайт «Крим. Реалії» заблокований співробітниками відділу протидії екстремізму і тероризму підконтрольної Кремлю прокуратури півострова

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду