Рівненські депутати-свободівці облили журналістку алкоголем

Рівненські депутати-свободівці облили журналістку алкоголем

5 Серпня 2016
2129
5 Серпня 2016
19:23

Рівненські депутати-свободівці облили журналістку алкоголем

2129
У Рівному місцеві депутати від ВО «Свобода» облили алкоголем журналістку сайту «Четверта влада» Вікторію Максимчук, яка випадково сфотографувала їхнє святкування на літній терасі одного з рівненських кафе.
Рівненські депутати-свободівці облили журналістку алкоголем
Рівненські депутати-свободівці облили журналістку алкоголем

Про це повідомляє «Четверта влада».

4 серпня, близько восьмої вечора рівненські депутати-свободівці святкували в місцевому кафе. Журналістка, студентка Острозької академії Вікторія Максимчук, яка практикується в «Четвертій владі», разом із рівнянином, який погодився допомогти журналістам, збирала інформацію для матеріалу про роботу і законність встановлення літніх майданчиків кафе.

Андрій Бортник, Олександр Крюков і Назарій Загоровський

У фокус її фотоапарату випадково потрапила компанія, яка випивала на балконі кафе. Коли ж журналістка поверталася до майданчика повз балкон, чоловіки вилили їй на голову і фотоапарат якийсь алкоголь.

«Я відчула на своєму одязі, волоссі, сумці запах спирту. У мене в руках був дорогий фотоапарат, на який потрапило вилите. Піднявши голову доверху, я побачила кількох чоловіків які сиділи зверху і реготали. Я попросила у офіціантки покликати менеджера, розповівши про цю ситуацію, він вибачився за відвідувачів, але зрозуміло, що не міг нічим допомогти», - стверджує Вікторія Максимчук.

Тим часом компанія швидко зібралася і вийшла через інший вихід. Однак журналістка і громадський активіст побачили, як чоловіки сідали в автомобіль «Тойота Прадо».

«Вони дивилися в наш бік і продовжували сміятися. Я сфотографувала номери їхнього авто. Моя помилка – що я не викликала відразу поліцію. Вважаю, що мене облили через те, що я фотографувала – тобто виконувала свої професійні обов’язки. Але це також вважаю образою своєї людської гідності. А фотоапарат, на який потрапив алкоголь, почав глючити», - розповіла журналістка.

Редакція «Четвертої влади» з’ясувала, що «Тойота Прадо» з номерами ВК 9009 ВА зареєстрована на депутата Рівненської міської ради від ВО «Свобода» Олександра Крюкова. Як стверджує видання, разом з ним був помічник народного депутата від ВО «Свобода» Олега Осуховського, головний лікар Рівненського обласного центру екстренної медичної допомоги, екс-депутат Рівненської облради Андрій Бортник. Третього з компанії журналістка впізнала по фото: він  схожий на депутата Рівненської міської ради від ВО «Свобода», начальника управління економічного розвитку і торгівлі Рівненської райдержадміністрації Назарія Загоровського.

Четверту особу виданню поки що не вдалося ідентифікувати.

«Я вважаю дії цієї компанії перешкоджанням журналістській діяльності і хуліганством. Звісно, що юридично вони викрутяться, адже на журналістці не було бейджа з посвідченням, та вона фотографувала професійним фотоапаратом за 30 тисяч гривень, якого зазвичай не буває у пересічних громадян. До того ж ця компанія складалася з публічних осіб – місцевих депутатів і помічника нардепа», - сказав головний редактор порталу «Четверта влада» Володимир Торбіч.

Він також повідомив, що редакція шукає правових шляхів впливу на хуліганів.

«На виборчих плакатах свободівців писало, що вони мають честь і гідність. Судячи з цього їхнього вчинку, вони не мають цих якостей. Більше того – так познущатися з дівчини – це, м’яко кажучи, негідний вчинок. Хтось один вилив, інші бачили і всі разом пореготали. Будемо сподіватися, що хоча б хтось із них розповість як все було насправді і вибачиться. А ми, тим часом, проконсультуємось з юристами, яким чином покарати це хуліганство. Чи написавши заяву в правоохоронні органи, чи судовий позов. Також ми звертаємось до нардепа Олега Осуховського та ВО «Свобода» зі скаргою на вчинок своїх підопічних», – заявив Володимир Торбіч.

У коментарі «Четвертій владі» Олександр Крюков заявив, що не бачив, хто саме облив журналістку.  «Ну. Так святкували день народження. А хто обливав, що обливав, я не можу з цього приводу вам сказати, бо дійсно я не бачив… Може, в цей момент, як облили, я вийшов у зал», - сказав він.

Нагадаємо, фотограф громадянського руху «Чесно» Ганна Грабарська стверджує, що народний депутат («Опозиційний блок»), колишній суддя Конституційного суду Василь Німченко публічно образив її під час зйомок у сесійній залі Верховної Ради.

Фотограф стверджує, що образливі слова нардеп адресував їй, коли вона знімала з балкона преси депутатів Юрія Мірошниченка і Ольгу Богомолець.  «"Юра, обережно, тебе там якась дура знімає!", - такі слова прокричав ось цей джентльмен в літах, колишній суддя Конституційного суду, а нині депутат від "Опозиційного блоку" Василь Німченко своєму колезі Юрію Мірошниченку»,- повідомила Ганна Грабарська.

Того ж дня народний депутат («Опозиційний блок») Євген Балицький продемонстрував в сесійній залі Верховної Ради образливий жест журналісту громадського руху «Чесно».

На верхньому фото - момент святкування, який зняла журналістка

Фото: «Четверта влада»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду