Ганна Безлюдна прокоментувала листування співробітників «Подробностей» з представницею «МДБ ДНР»

Ганна Безлюдна прокоментувала листування співробітників «Подробностей» з представницею «МДБ ДНР»

4 Серпня 2016
6062
4 Серпня 2016
12:13

Ганна Безлюдна прокоментувала листування співробітників «Подробностей» з представницею «МДБ ДНР»

6062
Керівниця Inter Media Group Ганна Безлюдна на прохання «Детектора медіа» прокоментувала ситуацію з опублікованим нібито листуванням російського журналіста Леоніда Муравйова зі співробітницею Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяною Єгоровою, у якому йдеться про новинні сюжети на телеканалі «Інтер».
Ганна Безлюдна прокоментувала листування співробітників «Подробностей» з представницею «МДБ ДНР»
Ганна Безлюдна прокоментувала листування співробітників «Подробностей» з представницею «МДБ ДНР»

Ганна Безлюдна нагадала, що керівництво «Інтера» не має жодного стосунку до новин:

- Я уже неоднократно заявляла, что к новостям руководство «Интера» никакого отношения не имеет. Эта ситуация возникла более двух лет,  она закреплена юридически, документально, и ни я, ни кто-либо другой из руководства «Интера», не имеет к новостям никакого отношения. Я не управляю этими людьми, и не имею к ним никакого отношения, они сами принимают свои решения. И мне сложно комментировать эту ситуацию – я вне ее.

- Тем не менее, если переписка окажется подлинной, пострадает репутация всего канала, а не только новостей.

- Репутационные риски есть только в том случае, если с нашей стороны есть искажение информации. Я же сообщаю вам достоверную информацию: ни я, ни руководство канала не имеют к новостям никакого отношения. Если бы я отказалась комментировать эту ситуацию – это было бы одно, вы могли бы что-то домысливать и тд. Но мы ничего не скрываем, так что рисков я не вижу.

Нравится ли мне ситуация с отделением новостей от остального канала? Нет, не нравится, но на сегодня она такова.

- Вы не знаете позицию основного собственника канала по поводу этого слива этой переписки?

- Нет, не знаю.

Доповнюючи коментар пані Безлюдної, прес-служба телеканалу «Інтер» у відповідь на запит«Детектора медіа» надала наступний коментар:

«Как уже неоднократно сообщалось ранее, между телеканалом «Интер» и компанией НИС с 2014 года существует соглашение о разграничении ответственности в сфере информационного вещания.

Соглашение между Телеканалом «Интер» и компанией «Национальные информационные системы» предусматривает, что телеканал «Интер» не имеет отношения к производству, определению и планированию тем и не отвечает за содержание программ «Черное зеркало», «Новости», «Подробности», «Подробности недели».  Кроме этого, согласно соглашению, «НИС» самостоятелен и в осуществлении кадровой политики. Компания «НИС» по собственному усмотрению и без согласования с телеканалом «Интер» осуществляет подбор ведущих, редакторов, корреспондентов, другого творческого и технического персонала для всех программ, которые она производит. 

В соответствии с соглашением, «НИС» самостоятельно и в полной мере отвечает за соответствие созданных программ общепринятым стандартам качества и требованиям законодательства Украины».

Нагадаємо, 3 серпня в інтернет потрапило листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Листування датоване травнем 2015 року. За однією версією, його виклали хакери, за іншою - це зробила сама Тетяна Єгорова. З масиву викладеного листування виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна» та «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів. Зокрема, в листуванні російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на «Інтер», але був видворений з України, згадується якась Маша. Скоріше за все, мова йде про колишню креативну продюсерку «Подробностей недели» на телеканалі «Інтер» (продакшн НІС) Марію Столярову.

Журналіст «Інтера» Роман Бочкала, ім’я якого згадується в оприлюдненому листуванні Леоніда Муравйова з Тетяною Єгоровою, припустив, що воно дійсно мало місце.

У березні 2015 року Леонід Муравйов, співробітник 5-го каналу (СПб), занесений на «Дошку ганьби» за відверто пропагандистські матеріали про війну на Донбасі, планувався на посаду випускового редактора «Подробностей недели». Керівництво НІСу спочатку спростовувало цю інформацію, але Марія Столярова підтвердила факт перемовин Муравйова з каналом «Інтер» та його перебування в Україні. Пізніше стало відомо, що його видворили з України та на п’ять років заборонили в’їзд до неї.

У лютому 2016 року СБУ видворила з України та заборонило в’їзд на п’ять років самій Марії Столяровій. Причиною стало те, що 21 лютого в програмі «Подробности недели» на каналі «Інтер» вона вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18-21 лютого 2014 року.

Марія Столярова пояснила «Детектору медіа», що в той момент перебувала за кадром, і ніякого зв’язку між її висловом та сюжетом не існувало: за її словами, відбулася технічна помилка. Вона запевнила, що готова вибачитися перед родичами «Небесної сотні».

Водночас телеканал «Інтер» заявляв, що обурений інцидентом в ефірі та підкреслював, що Столярова працювала не на «Інтері», а в ТОВ «Національні інформаційні системи» («НІС»). Як відомо, «НІС» готує для телеканалу випуски новин та інформаційно-аналітичні програми.

Марія Столярова також пояснила «Детектору медіа» свої публікації у Facebook у 2014 році, коли називала протестувальників на Майдані «натовпом нациків» та «орками» і симпатизувала «Беркуту», необхідністю «маскування» задля збереження лояльності російського телеканалу «РенТВ», де вона тоді працювала, і для підвищення довіри з боку «Беркуту». У травні 2014 року вона опублікувала своє фото в компанії бійців сепаратистського батальйону «Восток» з коментарем: «Дуже ввічливий батальйон "Восток"! Мої улюблені хлопці в Донецьку!». Варто також нагадати, що Марія Столярова називала у 2015 році Рамзана Кадирова «найбільшим патріотом Росії», а українців і росіян – одним народом.

Фото: dmitryfirtash.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6062
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду