Тетяна Попова подала у відставку з посади заступника міністра інформполітики (ОНОВЛЕНО)

Тетяна Попова подала у відставку з посади заступника міністра інформполітики (ОНОВЛЕНО)

3 Серпня 2016
6848
3 Серпня 2016
08:25

Тетяна Попова подала у відставку з посади заступника міністра інформполітики (ОНОВЛЕНО)

6848
Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова подала у відставку
Тетяна Попова подала у відставку з посади заступника міністра інформполітики (ОНОВЛЕНО)
Тетяна Попова подала у відставку з посади заступника міністра інформполітики (ОНОВЛЕНО)

Це вона підтвердила у коментарі «Детектору медіа».

Причина уходу пані Попової з міністерства, як вона сама зазначила, пов'язана  з останніми подіями в країні.

«Це пов'язано з тими подіями, які почали відбуватися с травня цього року,  журналісти почали отримувати погрози після публікацію сайтом Миротворець ідентифікаційних даних журналістів та частина журналістів написала відкритого листа. Погрози отримують майже всі журналісти розслідувачі. Історія з Шереметом взагалі жахає. Я вперше написала заяву ще в травні, але її не прийняли і ми домовилися з міністром, що я допрацюю до серпня. І я написала заяву 1.08»,  прокоментувала «Детектору медіа» пані Попова.

Вона також сказала, що залишиться працювати як волонтер за проектами: відновлення мовлення, інформаційна реінтеграції окупованих районів Донбасу та Луганщини, захист свободи слова та права журналістів на професію.

Як раніше написала пані Попова у Facebook, з уряду вона йде на знак протесту.

 «Я залишаю уряд. Не згідна з атаками на журналістів та свободу слова з боку окремих політиків та політичних організацій. Не можу прийняти відсутність відповідної реакції на ці атаки. В знак протесту залишаю уряд і продовжу відстоювати, як громадянин та волонтер, ідеї Майдану, свободу та демократію. Я продовжу боротися за все, за що воюють наші патріоти на фронт»,  написала вона.

Нагадаємо, раніше міністр інформполітики Юрій Стець звинуватив свою заступницю, яка захищала журналістів, у само піарі. Водночас Тетяна Попова повідомила про численні погрози, які надходять на її адресу і на адресу журналістів, і публікує у своєму Facebook скани таких повідомлень.

Як писав «Детектор медіа», 7 травня на сайті «Миротворець», де збирають дані про донбаських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, був оприлюднений  завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». При цьому сайт «Миротворець» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами

На фото – Тетяна Попова

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6848
Читайте також
05.08.2016 13:47
Роман Гривінський, «День»
1 296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду