У Криму прокуратура обмежила доступ до 60 інтернет-сайтів

У Криму прокуратура обмежила доступ до 60 інтернет-сайтів

1 Серпня 2016
1541
1 Серпня 2016
10:30

У Криму прокуратура обмежила доступ до 60 інтернет-сайтів

1541
Підконтрольна Москві прокуратура анексованого Криму ініціювала обмеження доступу до 60 інтернет-ресурсів «з екстремістським контентом»
У Криму прокуратура обмежила доступ до 60 інтернет-сайтів
У Криму прокуратура обмежила доступ до 60 інтернет-сайтів

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Таке рішення «кримської прокуратури» значиться у звіті про виконану за перше півріччя роботу у сфері «протидії екстремізму, тероризму і міжнаціональних відносин».

«У 1 півріччі 2016 року першочергово прокурори акцентували увагу на недопущенні поширення ідеології екстремізму, зокрема, в інформаційно-телекомунікаційній мережі, протидії фінансуванню тероризму, припиненні діяльності організацій екстремістського і терористичної спрямованості та притягненні до відповідальності осіб, причетних до екстремістської діяльності і тероризму. З метою забезпечення обмеження доступу до 60 інтернет-ресурсів підготували та направили до Генеральної прокуратури Російської Федерації висновок щодо наявності в інформаційних матеріалах закликів до здійснення екстремістської та іншої протиправної діяльності», – наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно «прокуратура» анексованого Росією Севастополя звернулася до суду з метою блокування доступу до спеціальних сайтів-анонімайзерів, через які можна заходити вже на заблоковані сайти.

Пізніше стало відомо, що російський наглядовий орган вирішив виконати рішення суду за червень 2013 року і заблокував ряд ресурсів компанії Comodo.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1541
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду