Лідер System of a Down закликав мера Єревана піти у відставку за насилля над журналістами і протестувальниками

Лідер System of a Down закликав мера Єревана піти у відставку за насилля над журналістами і протестувальниками

31 Липня 2016
1241
31 Липня 2016
17:01

Лідер System of a Down закликав мера Єревана піти у відставку за насилля над журналістами і протестувальниками

1241
Відомий рок-музикант вірменського походження, лідер американського гурту System of a Down Серж Танкян вважає, що після всього, що сталося в Єревані, повернення до статусу-кво неможливо, але головне сьогодні - припинити кровопролиття.
Лідер System of a Down закликав мера Єревана піти у відставку за насилля над журналістами і протестувальниками
Лідер System of a Down закликав мера Єревана піти у відставку за насилля над журналістами і протестувальниками

Про це повідомляє агентство «Новости Армении».

«Роки обґрунтованих мирних протестів, нескінченна системна корупція, в тому числі в сфері оборони, нерівність перед законом, жорстокість поліції, сфальсифіковані вибори, іноземна інтервенція, недолік економічних можливостей привели до депопуляції. Все це в сукупності призвело до вибухонебезпечної ситуації і повної фрустрації по відношенню до уряду президента Сержа Саргсяна», - написав  Серж Танкян в своєму Facebook.

За його словами, якщо парламентські вибори 2017 року пройдуть з фальсифікаціями, це викличе обурення всього вірменського суспільства, а неадекватність уряду може призвести до революції.

«Ми не хочемо залежати від будь-якої супердержави. Протести в минулому показали, як іноземні сили використовують їх в своїх інтересах. Ми повинні дипломатично перейти від однополярної геополітики до геополітики, що відповідає інтересам нашої Батьківщини», - написав співак.

Він підкреслив, що вірменська діаспора повинна більш активно критикувати негативні явища, що відбуваються в Вірменії.

«Пора перестати чекати "порятунку" з боку лідера або президента. Долю країни повинні вирішувати всі вірмени, що означає перехід до справжньої демократії», - написав Серж Танкян.

Він також вважає, що Вірменію можна порівняти з Туреччиною Ердогана - не можна терпіти насильство і ув'язнення журналістів, що свідчить про слабкість влади в будь-якій країні.

«Глава поліції і мер Єревана повинні подати у відставку через дії єреванській поліції. Сили правопорядку повинні пройти перепідготовку. Поліцейські не повинні, підкоряючись наказу, заарештовувати людей без причини», - написав рок-музикант.

При цьому він закликав протестуючих утриматися також від насильства по відношенню до поліцейських, які виконують накази керівництва. Президента ж і політичну еліту країни він закликав піти на поступки і деескалацію ситуації, так як в даному випадку мова йде не про звичайне захоплення заручників, а про наслідки управлінських помилок.

«Ми більше не можемо дивитися на те, як нашу Батьківщину пригнічують і спустошують на наших очах. Тільки активні дії можуть змінити хід історії», - написав Серж Танкян.

Нагадаємо, вірменські ЗМІ повідомляють, що 29 липня під час зйомок вуличних зіткнень постраждали співробітники телеканалу А1+, каналу «Лайф» та вірменської служби «Радіо Свобода».

Зокрема, коли силовики почали розгін демонстрантів, поранення отримав і оператор каналу «Лайф». Світло-шумова граната вибухнула біля ніг Тиграна Гаспаряна, він отримав осколкові поранення. У госпіталі осколки видалили і надали йому всю необхідну медичну допомогу.

Постраждали також журналісти вірменської служби «Радіо Свобода» Карлен Асланян, Ованнес Мовсисян і оператор Гарик Арутюнян.

Як повідомлялося, посол США в Вірменії Річард Міллз відвідав 30 липня в медцентрі «Святий Григор Лусаворіч» журналістів, які постраждали в заворушеннях в Єревані, пригрозивши санкціями особам, винним в насильстві.

Представництво Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Вірменії заявило про неприпустимість застосування сили проти співробітників ЗМІ.

Генеральна прокуратура Вірменії порушила кримінальну справу в зв'язку з нападами на журналістів, які виконували свої професійні зобов'язання під час протистояння опозиційних мітингувальників і поліції в Єревані у ніч на 30 липня.

На фото - Серж Танкян

Фото: «Новости Армении»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1241
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду