Поліція просить надати свідчення нападів на журналістів під час подій у Єревані

Поліція просить надати свідчення нападів на журналістів під час подій у Єревані

31 Липня 2016
1319
31 Липня 2016
14:38

Поліція просить надати свідчення нападів на журналістів під час подій у Єревані

1319
Генеральна прокуратура Вірменії порушила кримінальну справу в зв'язку з нападами на журналістів, які виконували свої професійні зобов'язання під час протистояння опозиційних мітингувальників і поліції в Єревані у ніч на 30 липня.
Поліція просить надати свідчення нападів на журналістів під час подій у Єревані
Поліція просить надати свідчення нападів на журналістів під час подій у Єревані

Про це повідомляє агентство «Новости Армении» з посиланням на прес-служба відомства.

Порушено кримінальну справу за ознаками частини 1-ї і частини 3-й статті 164-ї Кримінального кодексу Вірменії (Застосування небезпечного для здоров'я журналістів насильства і перешкоджання професійній діяльності журналістів).

Кримінальну справу направлено на попереднє розслідування в Спеціальну слідчу службу Вірменії.

Одночасно, Генпрокуратура Вірменії встановила зв'язок з телекомпанією «Вірменія», виданнями azatutyun.am, a1plus.am, 1in.am, lragir.am, panorama.am, civilnet.am news.am, armlur.am, попросивши надати прокуратурі докази фактів насильства по відношенню до журналістів і пошкодження техніки для їх подальшого дослідження в рамках кримінальної справи.

«Генпрокуратура Вірменії закликає також інші ЗМІ, співробітники яких постраждали в результаті зазначених інцидентів, направити існуючі докази насильства по відношенню до журналістів в Генпрокуратуру», - йдеться в на сайті відомства.

У ніч на 30 липня черговий мітинг в Єревані на підтримку збройної групи, яка 17 липня захопила полк ППС, вилився в зіткнення з представниками правопорядку. При розгоні акції поліція застосувала спецзасоби (сльозоточивий газ, світло-шумові гранати), десятки постраждалих потрапили до лікарень з осколковими пораненнями, опіками, отруєнням газом.

Учасники акції виступали на підтримку групи озброєних прихильників арештованого радикального опозиціонера Жирайри Сефіляна (керівника руху «Установчий парламент»), які 17 липня захопили полк ППС в Єревані. Опозиція вимагає відставки влади країни і звільнення Сефіляна, заарештованого близько місяця тому за підозрою в незаконному зберіганні групою осіб зброї.

Нагадаємо, вірменські ЗМІ повідомляють, що 29 липня під час зйомок вуличних зіткнень постраждали співробітники телеканалу А1+, каналу «Лайф» та вірменської служби «Радіо Свобода». Зокрема, коли силовики почали розгін демонстрантів, поранення отримав і оператор каналу «Лайф». Світло-шумова граната вибухнула біля ніг Тиграна Гаспаряна, він отримав осколкові поранення. У госпіталі осколки видалили і надали йому всю необхідну медичну допомогу.

Як повідомлялося, посол США в Вірменії Річард Міллз відвідав 30 липня в медцентрі «Святий Григор Лусаворіч» журналістів, які постраждали в заворушеннях в Єревані, пригрозивши санкціями особам, винним в насильстві.

Представництво Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Вірменії заявило про неприпустимість застосування сили проти співробітників ЗМІ.

Фото: «Новости Армении»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду