Представництво ООН у Вірменії засуджує застосування сили проти журналістів під час подій у Єревані

Представництво ООН у Вірменії засуджує застосування сили проти журналістів під час подій у Єревані

31 Липня 2016
1584
31 Липня 2016
13:23

Представництво ООН у Вірменії засуджує застосування сили проти журналістів під час подій у Єревані

1584
Представництво Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Вірменії виступило із заявою у зв'язку зі збройним захопленням 17 липня групою «Сасна црер» полку патрульно-постової служби поліції в Єревані, а також щодо подій, які сталися у столиці після цього.
Представництво ООН у Вірменії засуджує застосування сили проти журналістів під час подій у Єревані
Представництво ООН у Вірменії засуджує застосування сили проти журналістів під час подій у Єревані

Про це повідомляє «Радіо Свобода» у Вірменії.

У поширеній заяві, зокрема, говориться про неприпустимість застосування сили проти співробітників ЗМІ.

«Ми уважно стежимо за подіями, що відбуваються в результаті захоплення 17 липня ц.р. полку патрульно-постової служби Поліції РА в адміністративному районі Єревану Еребуні. Представництво ООН в Вірменії стурбоване відомостями про численні арешти і постраждалих в результаті застосування сили в ніч на 30 липня. Застосування сили відносно здійснюють свої професійні обов'язки журналістів неприпустимо», - заявляє представництво ООН.

Організація закликала владу Вірменії провести слідство щодо порушення прав людини і прав журналістів.

«Ми приєднуємося до закликів захисника прав людини (омбудсмена) Республіки Вірменія та інших міжнародних організацій негайно провести відповідне слідство, а також закликаємо сторони проявити стриманість і терпимість. Права на свободу зібрань і волевиявлення повинні поважатися, а довільні арешти неприпустимі», - йдеться у заяві.

Представництво ООН також висловило співчуття родині загиблого під час збройного інциденту в Еребуні співробітника поліції, полковника Артура Ванояна і засудило взяття в заручники медпрацівників.

Представництво ООН в Вірменії також висловило надію на швидке і мирне врегулювання ситуації. «Ми також закликаємо впровадити ефективні механізми з метою забезпечення конструктивного діалогу між широким громадянським суспільством і владою», - йдеться в заяві представництва ООН в Вірменії.

Нагадаємо, вірменські ЗМІ повідомляють, що 29 липня під час зйомок вуличних зіткнень постраждали співробітники телеканалу А1+, каналу «Лайф» та вірменської служби «Радіо Свобода». Зокрема, коли силовики почали розгін демонстрантів, поранення отримав і оператор каналу «Лайф». Світло-шумова граната вибухнула біля ніг Тиграна Гаспаряна, він отримав осколкові поранення. У госпіталі осколки видалили і надали йому всю необхідну медичну допомогу.

Постраждали також журналісти вірменської служби «Радіо Свобода» Карлен Асланян, Ованнес Мовсисян і оператор Гарик Арутюнян.

Як повідомлялося, посол США в Вірменії Річард Міллз відвідав 30 липня в медцентрі «Святий Григор Лусаворіч» журналістів, які постраждали в заворушеннях в Єревані, пригрозивши санкціями особам, винним в насильстві.

Як повідомляє прес-служба посольства, посол Міллз поговорив з репортерами А1+ і телеканалу «Лайф», відвідав офіс вірменської служби «Радіо Свобода», кілька журналістів якій також напередодні отримали пошкодження.

«Для свободи слова необхідна преса, яка може передавати інформацію, не побоюючись, що журналісти отримають каліцтва. Нанести поранення журналістам означає поранити перспективи суспільства і демократії. Ми будемо працювати над тим, щоб жодна особа, залучена у вчорашнє насильство, в тому числі і посадові особи в силових структурах, не брали участь в будь-яких навчальних або інших програмах, що спонсоруються урядом США», - зазначив Річард Міллз.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1584
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду