Агентство нацбезпеки США здійснить «зворотню атаку» на хакерів

Агентство нацбезпеки США здійснить «зворотню атаку» на хакерів

31 Липня 2016
1255
31 Липня 2016
11:14

Агентство нацбезпеки США здійснить «зворотню атаку» на хакерів

1255
Співробітники Агентства національної безпеки (АНБ) США можуть зробити спробу зламати мережі хакерських угруповань, можливо, пов'язаних з російською владою, щоб зрозуміти, чи є серед них причетні до недавніх атак на Демократичну партію.
Агентство нацбезпеки США здійснить «зворотню атаку» на хакерів
Агентство нацбезпеки США здійснить «зворотню атаку» на хакерів

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на телеканал ABC News , який наводить інформацію відразу трьох джерел в американській розвідці.

Повідомляється, що глава управління операціями по законному доступу АНБ Роберт Джойс відмовився коментувати питання, пов'язані з атаками на Демократичну партію. Водночас він зазначив, що агентство має технічні можливості та законні підстави для організації «зворотньої атаки» (hack back) у відношенні підозрюваних груп.

«За умови, що діяла іноземна місія, одна з речей, яку ми можемо зробити, це спробувати зрозуміти, хто здійснював злом, хто відповідальний за злом», - процитував телеканал Роберта Джойса.

Він також зазначив, що організація відповідних атак – складний процес.

Нагадаємо, 30 липня стало відомо, що комп'ютерну мережу, якою користується виборчий штаб кандидатки у президенти США від Демократичної партії Гіларі Клінтон, було зламано.

Це вже третя хакерська атака на американських демократів. На початку тижня повідомлялося, що хакери атакували сервери Національного комітету Демократичної партії. 28 липня преса повідомила, що ФБР розслідує і злам мереж комітету Демпартії із виборів до Конгресу (DCCC), який збирає гроші для демократів-кандидатів у конгресмени.

У виборчому штабі Гіларі Клінтон припустили, що до атак можуть бути причетні російські хакери, які, буцім-то, намагалися знайти інформацію, що дискредитує демократів, і у такий спосіб допомогти кампанії іншого кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

У Кремлі заявили, що ці звинувачення безґрунтовні, що Росія не втручається у внутрішню політику США.

29 липня у штабі Гіларі Клінтон повідомили, після останнього нападу хакери отримали доступ до програми, що використовується для аналізу даних. Проте, як повідомив прес-секретар кандидатки в президенти Нік Мерілл, «внутрішні системи» мережі не були зламані. Інцидент розслідує ФБР.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1255
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду