У Вірменії у вуличних зіткненнях постраждали журналісти

У Вірменії у вуличних зіткненнях постраждали журналісти

30 Липня 2016
2384
30 Липня 2016
23:37

У Вірменії у вуличних зіткненнях постраждали журналісти

2384
Сьогодні, 30 липня у столиці Вірменії Єревані шли вуличні бої. Серед постраждалих є журналісти. Експерти називають події в Єревані революцією, повстанням проти російського колоніалізму і національно-визвольною боротьбою вірменського народу за державну незалежність.
У Вірменії у вуличних зіткненнях постраждали журналісти
У Вірменії у вуличних зіткненнях постраждали журналісти

Про подої жорстокого громадянського протистояння 30 липня у Єревані повідомляє «Євроньюс».

30 липня поліція світловими гранатами розігнала демонстрантів, які намагалися прорватися до полку патрульно-постової служби, захопленої озброєними людьми. До лікарень доставили близько 60 постраждалих, серед них  - і поліцейські, і журналісти. Більше 50 людей заарештовано.

Як повідомляє «Українська правда», один з учасників акції протесту на проспекті Баграмяна вчинив спробу самоспалення: чоловік вилив на себе, ймовірно, бензин і спробував запалити його, проте присутні поруч люди завадили йому, загасивши вогонь.

Під час подій 29 липня, коли силовики почали розгін демонстрантів, поранення отримав і оператор російського каналу «Лайф». Світло-шумова граната вибухнула біля ніг Тиграна Гаспаряна, він отримав осколкові поранення. У госпіталі осколки видалили і надали йому всю необхідну медичну допомогу.

Посол США в Вірменії Річард Міллз відвідав в госпіталі постраждалих під час масових заворушень в ніч на 30 липня в Єревані. Дипломат заявив, що Сполучені Штати можуть ввести санкції проти людей, винних у травмуванні представників преси.

Мітингувальники підтримують захоплення поліцейського відділку і хотіли прийти на допомогу його організаторам. Нагадаємо, близько 30 осіб майже два тижні утримують захоплене приміщення: у них є заручники – співробітники поліції та медики, а також великі запаси зброї.

Демонстрації на їхню підтримку відбуваються в Єревані чи не кожен день. Особи, що захопили райвідділок поліції, – прихильники опозиціонера Жирайра Сефіляна, лідера праворадикального руху. Того заарештували у червні, обвинувативши в плануванні державного перевороту. Вони вимагають звільнити свого лідера.

Водночас лідер «Установчого парламенту» Жирайр Сефілян заявляє, що з першого дня захоплення озброєною групою «Сасна црер» території полку патрульно-постової служби поліції в Єревані він висловлював готовність «використовувати всі можливості для знаходження безкровного вирішення питання».

Трансляцію подій на вулицях Єревана вів канал CivilNet TV.Наразі можна переглянути трансляцію на YouTube.

У своїй статті у виданні 5165news журналіст Tigran Khzmalyan пише, що у Вірменії розпочалася революція.

«29 липня стало поворотним днем в епопеї з захопленою повстанцями казармою поліцейського полку в Єревані. На дванадцятий день протистояння представник повстанців Варужан Аветисян, полковник вірменської армії у відставці, зробив найважливішу політичну заяву, назвавши те, що відбувається ''повстанням проти російського колоніалізму і національно-визвольною боротьбою вірменського народу за державну незалежність''.

Таким чином, головне слово сказано. Відтепер банальне протистояння з поліцією і владою трансформується в політичну боротьбу з російським впливом і присутністю в Вірменії. Вперше за 25 років існування Третьої Вірменської Республіки почався відкритий збройний опір не тільки корумпованій і ненависній суспільству місцевій владі, а й її кремлівським господарям і покровителям», - стверджує журналіст.

Фото: Twitter Aline Ozinian

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду