НМПУ приєдналась до кампанії Солідарності з турецькими журналістами

НМПУ приєдналась до кампанії Солідарності з турецькими журналістами

29 Липня 2016
1419
29 Липня 2016
16:30

НМПУ приєдналась до кампанії Солідарності з турецькими журналістами

1419
Національна медіа-профспілка України (НМПУ) приєдналась до кампанії Солідарності з турецькими журналістами, започаткованої Міжнародною федерацією журналістів (МФЖ) та Європейською федерацією журналістів (ЄФЖ)у відповідь на утиски уряду Туреччини щодо журналістів.
НМПУ приєдналась до кампанії Солідарності з турецькими журналістами
НМПУ приєдналась до кампанії Солідарності з турецькими журналістами

Про це повідомляє НМПУ.

«Закриття медіа, обмеження прав журналістів аж до їх арештів – це завжди тривожний симптом хвороби демократичного суспільства. І тому нам не байдуже те, що відбувається у наших турецьких сусідів. Думаю, міжнародне співтовариство, демократичні інституції в Туреччині, саме турецьке суспільство дасть відповіді на ті події, що сталися. Але наше завдання сьогодні – виявити міжнародну солідарність із колегами, не дозволити замовчати факти утисків свободи слова», – повідомив в.о. голови комітету НМПУ Сергій Штурхецький.

Кампанію було започатковано у відповідь на утиски уряду Туреччини щодо журналістів. Її організатори пропонують усім країнам-членам МФЖ та ЄФЖ:

  • надіслати листа до Посольства Туреччини у своїй країні або до національного уряду своєї країни;
  • поширити петицію Amnesty International “Rights hard-won cannot be taken away”, котра закликає президента Туреччини Реджера Тайіпа Ердогана дотримуватись прав людини у країні;
  • надсилати кошти на рахунок Фонду допомоги МФЖ задля здійснення підтримки запитів на допомогу від турецьких журналістів (Bank account BE64 2100 7857 0052; Swift Code GEBABEBB; communication “Solidarity Turkey”)
  • поширювати через соціальні медіа чи інші платформи банер «Журналістика – це не злочин».

Нагадаємо, нещодавно через оголошений в Туреччині надзвичайний стан тамтешня влада закрила більше сотні ЗМІ: 16 телеканалів, 23 радіостанції, 45 газет, 15 журналів, 29 видавничих будинків і три новинних агентства.

27 липня в країні було видано ордери на арешт 47 журналістів. На початку цього тижня в Туреччині було видано ордери на арешт 42 інших журналістів. Їх також підозрюють в причетності до організації прихильників Фехтуллаха Ґюлена.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1419
Читайте також
26.09.2016 09:28
Наталія Лигачова
3 049
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду