Плотницький заявив про сотні заблокованих в «ЛНР» сайтів

Плотницький заявив про сотні заблокованих в «ЛНР» сайтів

29 Липня 2016
1761
29 Липня 2016
15:20

Плотницький заявив про сотні заблокованих в «ЛНР» сайтів

1761
Лідер луганських сепаратистів Ігор Плотницкий заявив про блокування понад 300 інформаційних сайтів на контрольованій бойовиками «ЛНР» території Луганської області.
Плотницький заявив про сотні заблокованих в «ЛНР» сайтів
Плотницький заявив про сотні заблокованих в «ЛНР» сайтів

Про це повідомляє видання «ОстроВ» з посиланням на виступ Ігоря Плотницького на засіданні так званого «Радміну» «ЛНР» 27 липня.

«Виявлено ще понад 100 сайтів з шкідливою інформацією, з інформацією, яка публікується з порушеннями законодавства республіки, сайти передані на блокування. Всього вже 316 іноземних інтернет-ресурсів заблоковані на території" республіки», - заявив він.

За словами ватажка «ЛНР», на окупованій частині Луганської області бойовики «акредитували» 170 іноземних журналістів. При цьому «діють» з них 12 - зокрема, на непідконтрольній українській владі території Луганщини зараз працюють російські ЗМ «РИА Новости», НТВ, «Первый канал», «Россия 24», «НьюсФронт».

Нагадаємо, сайт сепаратистів «ЛНР» «Оккупация.net» опублікував в рубриці «Журналісти Хунти» складені станом на 10.10.2014 року списки акредитованих журналістів українських та іноземних ЗМІ, які висвітлювали події на Донбасі і в зоні АТО. У переліку – прізвища журналістів каналів «Інтер», «1+1», СТБ, ICTV, «Громадського ТБ», «Еспресо», 5-го каналу, каналу 24, каналу «Україна» та ніших. Серед іноземних медійників у списку – журналісти телеканалу «Аль-Джазіра», агентства «Франс-Прес», каналу VІCE News, корпорації ВВС, американського каналу FoxNews та багатьох інших. Разом із прізвищем вказаний номер контактного телефону.

Служба безпеки України офіційно повідомила, що розпочала перевірку факту оприлюднення на сепаратистському ресурсі «Оккупация.net» персональних даних українських та іноземних журналістів, які отримали акредитацію для роботи в зоні АТО.

Фото: uapress.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1761
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду