Держкомтелерадіо та волонтери створили газету для бійців АТО

Держкомтелерадіо та волонтери створили газету для бійців АТО

29 Липня 2016
2604
29 Липня 2016
10:00

Держкомтелерадіо та волонтери створили газету для бійців АТО

2604
Держкомтелерадіо та волонтери створили спільний пілотний проект інформаційного вісника для дислокованих у зоні АТО бійців 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ з названо «Знамено перемоги»
Держкомтелерадіо та волонтери створили газету для бійців АТО
Держкомтелерадіо та волонтери створили газету для бійців АТО

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Видання виходить щотижнево форматом А3.

На двох шпальтах подається хроніка подій на сході країни, друкуються розповіді про солдат, сержантів та молодших офіцерів бригади. Окремі публікації присвячені історії бригади, в якій під час Другої світової війни воював письменник, Герой України Олесь Гончар. Публікуються також дитячі листи, присвячені українським воїнам, невеликі художні твори. Є рубрика гумору «Перець на передовій».

Як зазначено, вже вийшло шість номерів газети. Планується випуск ще двох випусків.

 Ідея створення армійської газети для конкретної військової бригади належить колишньому військовому журналісту Анатолію Гаю. Він сам, його дід та батько служили саме у 72-й окремій механізованій бригаді. –

Як повідомляє Держкомтелерадіо, ідею створення низової армійської преси підтримало Міністерство оборони України. Зараз розглядається питання створення інформаційних вісників для інших бойових формувань.

«Держкомтелерадіо готовий надати організаційно-методичну та кадрову допомогу у створенні преси для бійців.  Адже українське друковане слово вкрай важливе в умовах обмеженого доступу бійців до інформації», – зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Пілотний проект видання фінансується волонтерами та громадськостю. Обов’язки редактора виконує пан Гай, верстає газету його син Юрій Гай. Друкує та доставляє газету бійцям Благодійний бібліофонд Ярослава Мудрого.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2604
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду