Кілька членів НМПУ висловлюють занепокоєння з приводу можливого штучного створення первинних осередків «під з'їзд»

Кілька членів НМПУ висловлюють занепокоєння з приводу можливого штучного створення первинних осередків «під з'їзд»

27 Липня 2016
2817
27 Липня 2016
14:14

Кілька членів НМПУ висловлюють занепокоєння з приводу можливого штучного створення первинних осередків «під з'їзд»

2817
І вимагають публікації переліку всіх первинних осередків організації з датами їхньої реєстрації.
Кілька членів НМПУ висловлюють занепокоєння з приводу можливого штучного створення первинних осередків «під з'їзд»
Кілька членів НМПУ висловлюють занепокоєння з приводу можливого штучного створення первинних осередків «під з'їзд»

Члени Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) звернулися з відкритим листом з приводу кількості висунутих на позачерговий з'їзд делегатів.

Відкритий лист до оргкомітету з’їзду Незалежної медіа-профспілки України публікуємо повністю:

«Шановні члени оргкомітету!

19 липня  була оприлюднена кількість делегатів від кожної області на з’їзд НМПУ, який має відбутися 6 серпня. Багато з нас із запізненням дізналися про це через те, що оприлюднення відбулося у дивний спосіб. Ця інформація не поширювалася прес-релізом для ЗМІ, не поширювалася навіть у внутрішній розсилці. Єдиний спосіб – вона оприлюднена на сайті організації.

Враження таке, що зроблено це у спосіб, аби якомога менше людей про це дізналися. Ми сподіваємося, що це лише через недогляд піар-служби. Але за нинішніх обставин НМПУ діяльність оргкомітету має бути прозорою, як ніколи.

Зразу привертає увагу наступний факт: кількість делегатів становить 104 особи при загальній кількості членів – 1118.  Квота, яку встановила Рада на з’їзд – один делегат від двадцяти осіб. Себто 1118 розділити на 20 дорівнює 55,9. Відповідно  кількість делегатів мала б бути або 59, або 60.

Правда, при цьому передбачається один висуванець від одного осередку навіть, якщо там нема 20 осіб. Теоретично оцю більшу кількість делегатів могли справді дати невеликі осередки. Але на практиці такого ніколи не бувало, щоб кількість делегатів майже у два рази перевищувала квоту.

Викликає здивування той факт, що  дуже велику кількість делегатів  висунули  регіональні  організації, до яких має причетність одна зі сторін конфлікту: Київ, Херсон, Рівне, Миколаїв, Чернігів.

З Києва  – 29 делегатів при наявності 24 осередків. При цьому голосування по найбільшому осередку фрілансерів не було проведено. Маленька Херсонська область - 9 осередків і 9  делегатів, Миколаївська – 5 осередків і 5 делегатів, Рівненська – 6 осередків і 6 делегатів, Чернігівська область - 6 осередків і 6 делегатів. 

Ми вважаємо за необхідне опублікувати перелік всіх осередків  НМПУ з  датами  їх реєстрації. Наголошуємо – неодмінно з датами реєстрації, які б свідчили, що осередки зареєстровано не просто напередодні з’їзду з метою збільшення представництва «своїх» людей.

Аргументи про те, що члени профспілки можуть не хотіти світити свою належність до профспілки через побоювання конфлікту з роботодавцем тут не повинні працювати. Оскільки осередки за законом мають бути зареєстровані з повідомленням про це роботодавців. Отож, про легальні осередки роботодавці і так поінформовані.

У випадку, якщо наша вимога не буде задоволена, існуватимуть підозри, що під час підготовки до з’їзду застосовано адміністративний ресурс. Відповідно це поставить під сумні легітимність цього дуже відповідального заходу. Ми закликаємо оргкомітет зняти всі підозри.

Принагідно хочемо зазначити наступне. Нас прикро дивує, що у прес-релізах і на сайті НМПУ відображається лише точка зору керівництва організації або його прихильників. Не висвітлюється альтернативна позиція. Точка зору, яка відмінна від позиції керівництва НМПУ, відображається лише  на інших інформаційних ресурсах.

Ми вважаємо, що організація, яка бореться за свободу слова. Не може собі такого дозволити. Це ганьбить її репутацію.  

Анна Прокаєва, Харків.

Олександр Костьо, редактор інтернет-сайту Севлюш Інфо, Ужгород.

Сергій Зарайський, головний редактор "Букінфо", Чернівці

Віктор Кожевников, член комітету КНМП, Київ.

Галина Садомцева, Київ.

Йогеннес Андерсен, голова осередку фрілансерів, Київ 

Анна Мурликіна, головний редактор CitySites,  Маруіполь 

Євген Жеребецький, Київ

Олесь Доній, телеведучий, Київ».

Нагадаємо, організаційний комітет підготовки до VI З’їзду Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України» (НМПУ) підрахував кількість своїх членів та первинних осередків. Відтак, станом на 18 липня до медіа-профспілки входять 1118 членів з 99 первинних організацій. Серед них було обрано 104 делегати, які візьмуть участь у  VI З’їзді НМПУ.

Як повідомляв «Детектор медіа», позачерговий з’їзді НМПУ відбудеться 6 серпня.

22 червня організаційний комітет з підготовки до позачергового VI з’їзду Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) затвердив проект порядку денного з’їзду.

Проект  передбачає розгляд наступних питань: переобрання керівництва організації: голови, Комітету, заступників; внесення змін до Статуту організації та ухвалення подальшої стратегії розвитку НМПУ. Очікується також, що з’їзд розгляне  звіти щодо виконаних грантових програм та інші питання, внесені первинними організаціями.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2817
Читайте також
26.09.2016 09:28
Наталія Лигачова
3 051
08.08.2016 11:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 081
05.08.2016 18:06
Юрій Шеляженко
для «Детектора медіа»
3 277
05.08.2016 13:05
Йогеннес Вамберг Андерсен
для «Детектора медіа»
2 219
22.07.2016 18:32
Тарас Кузьо
для «Детектора медіа»
2 816
18.07.2016 09:30
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 218
16.07.2016 09:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 404
04.07.2016 12:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 226
30.06.2016 16:56
Наталія Лигачова
4 149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду