У Харкові стався напад на журналістів «1+1» (ДОПОВНЕНО)

У Харкові стався напад на журналістів «1+1» (ДОПОВНЕНО)

27 Липня 2016
2275
27 Липня 2016
13:27

У Харкові стався напад на журналістів «1+1» (ДОПОВНЕНО)

2275
Під час зйомки у Харкові власник незаконно зведеного на місці гаража дев’ятиповерхового будинку напав на знімальну групу програми ТСН каналу «1+1».
У Харкові стався напад на журналістів «1+1» (ДОПОВНЕНО)
У Харкові стався напад на журналістів «1+1» (ДОПОВНЕНО)

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Знімальна група ТСН у складі журналістки Світлани Федчун і оператора Миколи Щирова знімала у Харкові сюжет щодо незаконної забудівлі  по вулиці Полтавський шлях.

За інформацією журналістів, харківський підприємець Тигран Хамоян купив у попереднього власника гараж і звів на його місці триповерховий будинок, а потім добудував ще шість поверхів. Коли будівництво було на рівні трьох поверхів власник начебто узаконив його у господарському суді.

Тепер у мерії Харкова заявляють, що будинок зведений без дозвільних документів, не відповідає будівельним нормам і загрожує мешканцям сусідніх споруд. Власнику будинку начебто давали час виправити ситуацію, але він ним не скористався, і тепер будівлі загрожує знесення. Жовтневий відділ Харківської міської прокуратури подав кілька позовів до господарського суду про зупинення незаконного будівництва.

Власник винним себе не вважає. Коли журналісти ТСН хотіли взяти коментар у Тиграна Хамояна, він накинувся з лайкою на оператора знімальної групи і намагався пошкодити камеру.

У прес-службі каналу «1+1» «Детектору медіа» повідомили, що журналісти ТСН не звертатимуться до поліції щодо інциденту у Харкові.

«Через те, що інцидент, який стався підчас отримання коментаря знімальною групою ТСН щодо нелегальної забудови у Харкові, не завдав фізичної та матеріальної шкоди ні журналістам, ні телеканалу, "1+1 медіа" не буде звертатися до правоохоронних органів. Однак, хочемо нагадати, що ситуація щодо переслідування та залякування журналістів дійсно дуже загострилася. "1+1 медіа" неодноразово зверталися до правоохоронних органів стосовно розгляду інших фактів переслідування та нападу на журналістів проектів "Секретні матеріали", "Гроші" та знімальної групи ТСН під час виконання їхніх службових обов’язків», - зазначає медіагрупа.

Нагадаємо, 29 червня у Харкові під час зборів мешканців будинку по вул. Данилевського, 12, які зібралися, щоб закінчити процедуру оформлення ОСББ, один з присутніх напав на журналіста видання «Накипело» і вибив у нього телефон. Після звернення журналіста до поліції правопорушник заявив, що не вчиняв нападу.

На фото - напад на знімальну групу ТСН

Фото: скрін відео ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2275
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду