Росія і Китай голосували проти акредитації  Комітету захисту журналістів при ООН

Росія і Китай голосували проти акредитації Комітету захисту журналістів при ООН

27 Липня 2016
868
27 Липня 2016
12:47

Росія і Китай голосували проти акредитації Комітету захисту журналістів при ООН

868
Економічна і соціальна рада ООН (ЕКОСОР) надала Комітету захисту журналістів (КЗЖ-CPJ) статус акредитованої в ООН неурядової організації.
Росія і Китай голосували проти акредитації  Комітету захисту журналістів при ООН
Росія і Китай голосували проти акредитації  Комітету захисту журналістів при ООН

Про це повідомляє «Дзеркало тижня.Україна».

Резолюція була прийнята 25 липня, за неї проголосували представники 40 країн, проти висловилися Росія, В'єтнам, Зімбабве, Китай і Руанда. Ще шість країн - Алжир, Бангладеш, Буркіна-Фасо, Індія, Пакистан і Уганда - утрималися.

Раніше Комитету захисту журналістів неодноразово відмовляли в акредитації при ООН. У травні 2016 року Росія знову опинилася в групі країн, які заблокували надання базованому в Нью-Йорку Комітету захисту журналістів акредитації при ООН.

На засіданні 25 липня делегації Росії, Китаю і В'єтнаму заявили, що принципово виступають проти перегляду рішень щодо неурядових організацій в ЕКОСОР.

КЗЖ, головний офіс якого знаходиться в Нью-Йорку (США), неодноразово виступав з критикою влади Росії. 25 липня Комітет захисту журналістів опублікував заяву, в якій висловив стурбованість ситуацією в Туреччині, де влада видала ордер на арешт 42 журналістів, обвинувачених у причетності до спроби державного перевороту.

КЗЖ заснований в 1981 році, штаб-квартира в Нью-Йорку. Організація займається збором інформації про репресії і вбивства журналістів по всьому світу.

Нагадаємо, у червні Комітет із захисту журналістів (КЗЖ) закликав Україну скасувати санкції проти 17 російських журналістів. «Ми закликаємо Україну негайно скасувати рішення щодо обмежень для російських журналістів і не піддаватися спокусі цензури у боротьбі з пропагандою», – мовиться у заяві координатора програм КЗЖ у Європі і Центральній Азії Ніни Огнянової, опублікованій 2 червня на сайті CPJ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
868
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду