Рабинович запросив звільненого з тюрми Коцабу до лав своєї з Мураєвим партії «Життя» (ВІДЕО)

Рабинович запросив звільненого з тюрми Коцабу до лав своєї з Мураєвим партії «Життя» (ВІДЕО)

26 Липня 2016
3281
26 Липня 2016
18:18

Рабинович запросив звільненого з тюрми Коцабу до лав своєї з Мураєвим партії «Життя» (ВІДЕО)

3281
Івано-франківського блогера Руслана Коцабу, якого міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі, а апеляційний суд повністю виправдав, народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Рабинович запросив до лав новостворюваної партії «Життя».
Рабинович запросив звільненого з тюрми Коцабу до лав своєї з Мураєвим партії «Життя» (ВІДЕО)
Рабинович запросив звільненого з тюрми Коцабу до лав своєї з Мураєвим партії «Життя» (ВІДЕО)

Про це йдеться у сюжеті каналу NewsOne.

Руслан Коцаба намагався спростувати інформацію щодо пропозиції Вадима Рабиновича і пояснити свою участь у з’їзді партії «Життя». Блогер заявив, що приїхав  аби висловити подяку і не знав про партійний з'їзд.

«Я приїхав подякувати Вадиму Рабиновичу і Євгену Мураєву за те, що вони мене підтримували, коли я був в тюрмі. Бо так сталося, що суд мене виправдав. Апеляційний. Повністю мене виправдав. І я просто по-людські хотів просто подякувати, що людям…Тому що ви знаєте,  від мене всі відреклися, навіть мої друзі, політв’язні, тому подібне. Не знаю, чи за гроші, чи просто їх залякали, а ці люди, виявляються, зі мною…

Якщо чесно, то у мене деколи був такий розпач, сидів у камері, думав, що нікому я не потрібний, сиджу у тюрмі, і війна продовжується, і люди гинуть, і…Але, знаєте, коли я зараз побачив, що, виявляється, все нормально було. Навіть тим, що я сидів у тюрмі, я спровокував суспільну дискусію, що люди дбали за то, що…», - сказав Руслан Коцаба.

В цей час до нього у кадрі підійшов Вадим Рабинович.

«І Вадим Зиновійович на другий чи на третій день казав журналістам: що ж ви, ваш колега сидить за свободу слова, а…Користуючись от вашим каналом, я не знав про ваше існування, ну зараз уже знаю, я хотів би просто подякувати вам всім, що ви маєте стержень, і ви не побоялися. Бо тому що чесно вам кажу, за весь цей час, що я вийшов з тюрми,  з вітчизняних каналів – ви перші», - заявив пан Коцаба.

Після цього Вадим Рабинович сказав, що хотів би дати свій коментар.

«Я повторюю ще раз: я дуже радий, що Руслан на волі, як і всі здорові психічно люди, які бачили, що це дійсно нормальний українець, а не такий, як вони розповідали, як це нерідко буває. Я його запрошував у нашу партію, моє запрошення залишається у дії. Просто йому треба трошки прийти до тями, подивитись на все. Знаєш, я хочу, щоб ти приймав рішення не спонтанно, а уважно до нас придивився», - заявив пан Рабинович.

Після цього Руслан Коцаба знову сказав, що не знав, що його запрошено на з’їзд партії.

На питання журналістки, чи бачить він себе у лавах партії «Життя», блогер відповів: «Ой, я завжди представляв громадський сектор і мені більше подобалися, скажімо так, якісь так громадські рухи. Але, якщо чесно, я вже мав досвід, не скажу, що позитивний чи негативний, у партії «Пора». Я був керівником партії. І ми теж планували робити щось таке – тіпа, нікого з старих не брати, чисто молодіжний. І ми були рівномірно представлено, до речі, по цілій Україні. Шкода, що ми так, скажімо так, плачевно закінчили, але реально це був хороший драйв. І всі ті люди, які були в «Порі», вони десь таки себе показали, в якихось галузях. Самореалізували себе.

Але стосовно вашої партії я нічого не можу сказати, тому що, бачите, я приїхав, а тут – люди. Я хотів подякувати просто, а сказали, що Рабинович тут.  Але реально я скажу, що Рабинович мені близький тим, що він такий самий трошки провокативний, як і я. Єдине, що я своєю провокацією до тюрми докотився, а він, бачите, слава богу, на свободі. І я хотів, щоб був оптимізм, через вас передати всім – не бійтеся говорити правду. На моєму прикладі, я відстояв правду, я від першого до останнього дня у тюрмі, всі 524 дні говорив те саме, що мене неправильно утримують у в’язниці, і що я правий. Я переміг. Інше – діло за вами», - сказав Руслан Коцаба.

«Депо» повідомляє, що сьогодні, 26 липня, нардепи Євген Мураєв і Вадим Рабинович презентували в Києві нову політичну партію «Життя», створену на базі партії «Центр». Зауважимо, що Вадим Рабинович - колишній, а Євген Мураєв - нинішній офіційний власник інформаційного телеканалу NewsOne. 24 серпня обіцяно повний перезапуск каналу.

Нагадаємо, у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби за відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

Представництво міжнародної організації Amnesty International в Україні назвало Руслана Коцабу «в'язнем сумління» і закликало українську владу негайно його звільнити.

В інтерв’ю «Детектору медіа» в лютому 2016 року відомий український правозахисник Євген Захаров заявив, що Руслан Коцаба – типовий політв’язень. 

У березні 2016 року Центр громадянських свобод звернувся до влади України із вимогою негайно звільнити Руслана Коцабу, який більше року перебував під вартою за підозрою у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України.

11 травня Комітет Верховної Ради України з питань прав людини національних меншин і міжнаціональних відносин у своїй заяві висловивзанепокоєння з приводу арешту та тривалого утримання під вартою івано-франківського блогера Руслана Коцаби. Члени Комітету вважають, що справа блогера шкодить іміджу України і створює небезпечний прецедент з обмеження свободи слова.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

14 липня Апеляційний суд повністю виправдав івано-франківського журналіста Руслана Коцабу, якого раніше міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. Він був звільнений з-під варти у залі суду.

Фото: скрін відео каналу NewsOne

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3281
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду