Порошенко наказав встановити відеокамери у великих містах після загибелі Шеремета у центрі Києва

Порошенко наказав встановити відеокамери у великих містах після загибелі Шеремета у центрі Києва

25 Липня 2016
1150
25 Липня 2016
15:31

Порошенко наказав встановити відеокамери у великих містах після загибелі Шеремета у центрі Києва

1150
Президент України Петро Порошенко доручив прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману та голові Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталію Кличку вжити заходів з метою забезпечення належного громадського порядку та публічної безпеки.
Порошенко наказав встановити відеокамери у великих містах після загибелі Шеремета у центрі Києва
Порошенко наказав встановити відеокамери у великих містах після загибелі Шеремета у центрі Києва

Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

«Забезпечення спокою та впевненості у своїй захищеності всіх громадян, які проживають і перебувають в Україні, має стати пріоритетним у діяльності Кабінету Міністрів України», - підкреслив Петро Порошенко у листах до очільника уряду та міського голови Києва.

Президент зазначив, що вчинення у центральній частині міста Києва у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, зухвалого терористичного акту вимагає посилення заходів щодо протидії злочинності та підтримання публічної безпеки і порядку у столиці України та регіонах.

Глава держави наголосив на необхідності підвищення оперативності реагування на правопорушення шляхом використання технічних засобів контролю за ситуацією в громадських місцях та звернувся з проханням встановити у всіх обласних центрах, а за потреби – у містах та районних центрах, в місцях найбільш масового скупчення людей та на територіях, наближених до них, приладів і засобів зовнішнього контролю (відеоспостереження) із довготривалим збереженням записів.

У листі також вказано на необхідність посилення протидії неконтрольованому обігу зброї, вибухівки і боєприпасів.

«Події, що останнім часом відбуваються в Україні, свідчать про зростання терористичних загроз і різке погіршення криміногенної ситуації, що пов’язані як з неконтрольованим обігом зброї, вибухівки й боєприпасів всередині країни, так і з російською агресією, спрямованою на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації у державі», - підкреслив Петро Порошенко.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою.

У МВС повідомили, що журналіст загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Злочин кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

Слідство розглядає шість версій убивства, серед них – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки, «російський слід», замах на цивільну дружину Павла Шеремета, засновницю «Української правди» Олену Притулу.

За словами Юрія Луценка, основною версією слідство вважає помсту за професійну діяльність.

22 липня в Києві в «Українському домі» відбулася церемонія прощання з Павлом Шереметом. Церемонію відвідав, зокрема, Президент Петро Порошенко.

22 липня видання «Обозреватель» опублікувало відео з камер спостереження. За твердженням видання, відео зроблене напередодні загибелі журналіста Павла Шеремета і на ньому видно постаті людей, які начебто закладають вибухівку під автомобіль Олени Притули.

У групі, яка організувала вбивство журналіста Павла Шеремета, було щонайменше п'ятеро осіб. Бомба була підкладена під двері автомобіля.

23 липня Павла Шеремета поховали в Мінську.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1150
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду