У Тернополі шахрайка видавала себе за журналістку

У Тернополі шахрайка видавала себе за журналістку

25 Липня 2016
4142
25 Липня 2016
11:52

У Тернополі шахрайка видавала себе за журналістку

4142
Тернопільська поліція затримала шахрайку, яка, видаючи себе за журналістку, намагалася увійти у довіру до місцевої мешканки, аби здійснити крадіжку радянських орденів.
У Тернополі шахрайка видавала себе за журналістку
У Тернополі шахрайка видавала себе за журналістку

Про це повідомляє Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Як розповіла заявниця поліції, на вулиці до неї підійшла жінка, яка представилася журналісткою, і повідомила, що має завдання від однієї з місцевих бібліотек написати статтю про її батька - громадського діяча, депутата Верховної ради УРСР. Для підготовки матеріалу жінці треба було зустрітися із заявницею в її квартирі.

Родич заявниці перевірив правдивість слів «журналістки» і не знайшов їм підтвердження у місцевих бібліотеках. Родина звернулася до поліції.

Під час зустрічі псевдо-журналістка не змогла надати жодних документів, які б засвідчували її приналежність до якогось із ЗМІ. Із сумки незнайомки правоохоронці вилучили кілька орденів «Трудової слави» та орден «Трудового Червоного прапора» радянської пори, які виявилися підробкою. Шахрайка зізналася, що планувала поміняти їх на оригінали під час розмови з жертвою. Що такі нагороди є у тернополянки, псевдо-журналістка, мешканка Черкас дізналася із публікацій про її покійного батька.

Наразі правоохоронці перевіряють зловмисницю на причетність до схожих злочинів. Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за ст. 15 ч. 3 ККУ - замах на вчинення злочину та ст. 190 ч. 1 - шахрайство. Триває слідство.

Нагадаємо, на журналістку, членкиню Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Алісу Пасько напав сільський голова села Довжанка (Тернопільська область) Олег Ткач-Коцьолок. Після інциденту Аліса Пасько зателефонувала до поліції. Факт нападу був внесений до ЄРДР.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду