Деканоїдзе заявила, що не знала про кримінальне провадження щодо незаконного стеження поліції за Шереметом і Притулою

Деканоїдзе заявила, що не знала про кримінальне провадження щодо незаконного стеження поліції за Шереметом і Притулою

25 Липня 2016
2071
25 Липня 2016
09:23

Деканоїдзе заявила, що не знала про кримінальне провадження щодо незаконного стеження поліції за Шереметом і Притулою

2071
Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що її перший заступник Вадим Троян, який підозрюється в організації стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником «Української правди» Оленою Притулою, відповість на всі запитання після повернення з відпустки.
Деканоїдзе заявила, що не знала про кримінальне провадження щодо незаконного стеження поліції за Шереметом і Притулою
Деканоїдзе заявила, що не знала про кримінальне провадження щодо незаконного стеження поліції за Шереметом і Притулою

Про це вона повідомила в ефірі ток-шоу «Люди. HardTalk. Live» на телеканалі «112 Україна», передає «Українська правда».

Хатія Деканоїдзе сказала, що дізналася про кримінальне провадження щодо стеження за Павлом Шереметом і Оленою Притулою тільки зі слів генпрокурора Юрія Луценка в суботу, 23 липня.

«Зараз мій заступник (Вадим Троян. – Ред.) у відпустці. Він приїде. І я впевнена, що він зацікавлений в якійсь прозорій перевірці. Я впевнена, що він відповість на всі питання, які є», - сказала голова Нацполіції.

Вона також повідомила, що через кілька днів має повернутися з відпустки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Як тільки приїде міністр, а через кілька днів він приїде, він отримає всю об'єктивну інформацію», - сказала голова Нацполіції.

Хатія Деканоїдзе також запевнила, що перші особи держави тримають на контролі розслідування вбивства Павла Шеремета.

«Ми провели закрите засідання по цій справі у Президента України. Сьогодні кілька годин тому нас з оперативниками послухав прем'єр-міністр. І, звичайно, щодня інформація є у міністра», - сказала вона.

Водночас, як зазначає «Українська правда»,  голова Нацполіції не змогла детально пояснити, яким чином інформація надходить міністру Авакову, який перебуває у відпустці.

Хатія Деканоідзе також розповіла, що слідство проводить «величезну роботу» у справі загибелі Павла Шеремета.

«Це технічна робота – передивитися відео з камер спостережень в радіусі декількох кілометрів (від місця проживання журналіста). Друга складова - це опитати декілька сотень свідків», - сказала вона.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що відкрито кримінальне провадження щодо організації першим заступником голови Нацполіції Вадимом Трояном незаконного стеження за керівниками «Української правди» Павлом Шереметом та Оленою Притулою.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили.

У МВС повідомили, що Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

Слідство розглядає шість версій убивства, серед них – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки, «російський слід», замах на цивільну дружину Павла Шеремета, засновницю «Української правди» Олену Притулу.

За словами Юрія Луценка, основною версією слідство вважає помсту за професійну діяльність.

22 липня в Києві в «Українському домі» відбулася церемонія прощання з Павлом Шереметом. Церемонію відвідав, зокрема, Президент України Петро Порошенко.

22 липня видання «Обозреватель» опублікувало відео з камер спостереження. За твердженням видання, відео зроблене напередодні загибелі журналіста Павла Шеремета і на ньому видно постаті людей, які начебто закладають вибухівку під автомобіль Олени Притули.

У групі, яка організувала вбивство журналіста Павла Шеремета, було щонайменше п'ятеро осіб. Бомба була підкладена під двері автомобіля.

23 липня Павла Шеремета поховали в Мінську (Білорусь).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2071
Читайте також
23.07.2016 17:45
Северин Квятковский
Северин Квятковский, Минск, специально для «Детектора медіа»
3 334
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду