Лауреат Sundance збирається знімати фільм про Україну

Лауреат Sundance збирається знімати фільм про Україну

22 Липня 2016
1998
22 Липня 2016
12:19

Лауреат Sundance збирається знімати фільм про Україну

1998
Лауреат премії Sundance, бельгійський режисер Пітер-Ян де П'ю (Pieter-Jan De Pue) зараз пише сценарій стрічки про Україну.
Лауреат Sundance збирається знімати фільм про Україну
Лауреат Sundance збирається знімати фільм про Україну

Про це він розповів в інтерв’ю «Детектору медіа» під час Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), де представляв свій повнометражний дебют «Земля просвітлених» (The Land of the Enlightened).

Незалежний кінематографіст і фотограф, пан де П'ю тривалий час подорожував Афганістаном, фотографуючи країну та її людей для Міжнародного Червоного Хреста, Caritas International, ООН та міжнародних організації з гуманітарного розмінування. Його фотографії Афганістану та Центральної Азії публікувалися у Weekend Knack, Le Monde, De Morgen, De Standaard. Його фільм «Земля просвітлених», знятий на межі документалістики та художнього кінематографа, оповідає про життя підлітків в Афганістані. Він отримав нагороду за кращу операторську роботу на Sundance-2016, номінувався також на гран-прі цього кінофестивалю.

Зараз Пітер-Ян де П'ю працює над сценарієм стрічки про Україну. Це має бути масштабний фільм, розрахований на ширшу аудиторію, проте з потужним авторським баченням.

«Зараз у процесі написання не знаю, чи в результаті це буде сценарій художнього фільму, чи це знову буде гібрид (як «Земля просвітлених». – ДМ), чи документальний. Цей фільм базуватиметься на досвіді моєї роботи для Червоного Хреста на Донбасі. Тобто це буде, з одного боку, історія про Донбас та війну, але водночас на контрасті у ньому розповідатиметься про міфи та легенди Західної України та особливо Карпат. Це історія двох братів, яка базується на реальних подіях. Ця історія відбувається саме зараз, тому я й не можу сказати, чи це буде документальне кіно, чи ми охудожнимо все згодом. Після перебування тут, в Одесі, я їду на Донбас, щоб працювати над цим проектом», - розповів кінорежисер.

Нагадаємо, на ОМКФ-2016 фільм «Земля просвітлених» представлений у конкурсі кращого європейського документального фільму.

Інтерв’ю з Пітером-Яном де П'ю читайте на «Детекторі медіа» найближчим часом.

Фото – thelandoftheenlightened.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1998
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду