Для розслідування вбивства Шеремета в Київ прилетіли представники ФБР

Для розслідування вбивства Шеремета в Київ прилетіли представники ФБР

22 Липня 2016
1678
22 Липня 2016
10:00

Для розслідування вбивства Шеремета в Київ прилетіли представники ФБР

1678
21 липня в Києві відбулася спільна нарада українських правоохоронців зі співробітниками Федерального бюро розслідувань (ФБР).
Для розслідування вбивства Шеремета в Київ прилетіли представники ФБР
Для розслідування вбивства Шеремета в Київ прилетіли представники ФБР

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе. 

«Щойно (21 липня, –  ред.) закінчилася зустріч з представниками ФБР. Вони будуть допомагати слідству», –  написала пані Деканоїдзе та попросила всіх не поширювати неперевірену інформацію.

«Вся офіційна інформація буде йти від правоохоронців», – додала вона.

Пізніше в ефірі телеканалу «112 Украина» радник міністра внутрішніх справ (МВС) Іван Варченко повідомив про те, що фахівці ФБР Мінюсту США  «по горячих слідах» почали роботу, контактуючи при цьому з українськими колегами.

За його словами, над справою по вбивству Павла Шеремета будуть працювати слідчо-кримінальний відділ ФБР і відділ по боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) закликає швидко і ефективно розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета, який внаслідок вибуху автомобілю загинув 20 липня в Києві.

В п’ятницю, 22 липня, в Києві відбудеться церемонія прощання із вбитим журналістом Павлом Шереметом. Наступного дня його поховають в Мінську.

Комітет ВР з питань свободи слова просить очільників правоохоронних відомств проконтролювати розслідування вбивства Шеремета

Слідство у справі про вбивство Павла Шеремета схиляється до версії, що метою злочинців був саме він. Шансів вижити після вибуху у журналіста не було.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили.

У МВС повідомили, що Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Попередньо слідство розглядає три основні версії вбивства журналіста – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки та «російський слід».

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман висловив вимогу до правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенкодоручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі Павла Шеремета.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликалапокарати винних у вбивстві Павла Шеремета.

Речник міжнародної організації «Репортери без кордонів» Кристоф Драєрзакликав до швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР)почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

На фото - Хатія Деканоїдзе

Фото: rian.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1678
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду