Кримськотатарську газету «Авдет» позбавили офісу в Сімферополі – Меджліс

Кримськотатарську газету «Авдет» позбавили офісу в Сімферополі – Меджліс

19 Липня 2016
1855
19 Липня 2016
16:45

Кримськотатарську газету «Авдет» позбавили офісу в Сімферополі – Меджліс

1855
Кримськотатарська газета «Авдет» та Сімферопольський регіональний меджліс залишилися без офісу в анексованому Росією Криму.
Кримськотатарську газету «Авдет» позбавили офісу в Сімферополі – Меджліс
Кримськотатарську газету «Авдет» позбавили офісу в Сімферополі – Меджліс

Про це повідомляє сайт «Крим.Реалії», посилаючись на першого заступника голови Меджлісу кримських татар Нарімана Джеляла.

Як зазначено, раніше Сімферопольський регіональний меджліс розміщувався в офісі на вул. Чехова 20. Після арешту Центрального офісу Меджлісу у вересні 2014 року туди ж перемістилася редакція газети «Авдет», яка так і не змогла пройти перереєстрацію і виходить за підтримки людей тиражем до 1000 екземплярів. В офісі останні два роки проходили засідання Меджлісу кримськотатарського народу та збори ветеранів національного руху кримських татар та інші заходи.

«Вранці 15 липня 2016 року, в день народження газети« Авдет», колишній член Меджлісу кримськотатарського народу, а нині заступник глави адміністрації міста Сімферополя Тейфук Гафаров в супроводі, мабуть, робочих навмисно зіпсував замок двері офісу. В результаті чого співробітники газети і члени регіонального меджлісу не змогли потрапити в офіс. Пізніше замок був і зовсім змінений на новий», – повідомив Джелял.

Він зазначив, що за останні півроку це друга спроба видворити регіональний меджліс і редакцію газети з офісу.

«Одне можу сказати точно, Меджліс ходити на уклін до чиновників не буде. Наш офіс – весь Крим!» – додав він.

Як йдеться на сайті видання, коментарі сімферопольських властей, підконтрольних Росії, з даного приводу поки що немає.

За інформацією «Крим.Реалії», після аанексії Криму Росією Меджліс кримськотатарського народу, виконуючи рішення Центрального районного суду Сімферополя, підконтрольного Росії був змушений покинути свій офіс в центрі Сімферополя на вул.Воровського разом з розташованими там благодійною організацією (БО) «Фонд Крим» і редакцією газети «Авдет».

Будівля була опечатана. 18 листопада 2014 року Київська районний суд виніс рішення оштрафувати директора БО «Фонд« Крим» Різу Шевкієва на 350 тис. рублів за адміністративним позовом. Фонду був присуджений штраф в розмірі 4,5 млн. рублів.

Голова Держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян російського уряду Криму Заур Смирнов заявляв, що майно Благодійної організації «Фонд «Крим» має бути передано Духовному управлінню мусульман Криму.

Нагадаємо, як зазначала редакторка кримськотатарського видання QHA Гаяна Юксель, з окупованого Росією Криму на материкову Україну через тиск виїхали вже десять ЗМІ.

 Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Фото: «Крим.Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1855
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду