Над відомою пакистанською блогеркою вчинили розправу через «безчестя сім'ї»

Над відомою пакистанською блогеркою вчинили розправу через «безчестя сім'ї»

17 Липня 2016
1383
17 Липня 2016
10:05

Над відомою пакистанською блогеркою вчинили розправу через «безчестя сім'ї»

1383
У Пакистані вбито відому модель і блогерку Канділ Балоч. За словами поліції, її задушив власний брат, здійснивши так зване «вбивство честі».
Над відомою пакистанською блогеркою вчинили розправу через «безчестя сім'ї»
Над відомою пакистанською блогеркою вчинили розправу через «безчестя сім'ї»

Про це повідомляє «ВВС-Україна».

26-річна блогеркуа Канділ Балоч  стала відомою через публікацію скандальних, за стандартами консервативного Пакистану, постів у соцмережах і знімків у відвертому вбранні. Її порівнювали з американською зіркою Кім Кардашян.

Пані Балоч називала себе сучасною феміністкою, а консервативно налаштовані люди критикували її поведінку.

На її адресу надходили численні погрози вбивства.

За словами поліції, її брат, якого звинувачують у злочині, зараз переховується.

«Вбивства честі», які здійснюють родичі на знак покарання за «безчестя сім'ї», лишаються у Пакистані поширеною практикою. Їх жертвами щорічно стають сотні жінок, зазначає ВВС.

Пізніше поліція в Пакистані повідомила про арешт брата вбитої медійної зірки і блогерки Канділ Балоч. В ході прес-конференції її брат Васим зізнався, що задушив її в їхньому будинку рано вранці в суботу, 16 липня. За його словами, він зробив це після того, як його сестра відмовилася виконати його вимоги більше не публікуватися в соціальних мережах.

У своїх останніх інтерв'ю блогерка різко висловлювалася проти пануючої в Пакистані патріархальної системи і називала себе виразником інтересів жінок країни.

Для багатьох пакистанських дівчат Канділ Балоч була символом фемінізму, яку поважали за її ліберальні погляди. Разом з тим вона часто піддавалася нападкам в інтернеті з боку консервативних кіл.

Нагадаємо, за три місяці  року в 18 країнах світу були вбиті 40 журналістів. В організації вказують на те, що нині у зонах конфліктів щомісячно гинуть в середньому десять журналістів. Ця статистика порівнювана з минулорічною, коли за 12 місяців загинули 135 журналістів. Такі дані опублікувала неурядова організація Press Emblem Campaign (PEC). Найбільш «смертельно небезпечними державами для працівників ЗМІ» в 2016 році PEC називає Афганістан (8 жертв), Мексику (5), Ємен (5), Ірак (3), Туреччину (3), Сирію (2) і Пакистан (2).

На фото - загибла Канділ Балоч

Фото: ВВС

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду