Кінофестиваль «Молодість» заявив про оновлений формат і співпрацю з КМДА

Кінофестиваль «Молодість» заявив про оновлений формат і співпрацю з КМДА

15 Липня 2016
1784
15 Липня 2016
16:15

Кінофестиваль «Молодість» заявив про оновлений формат і співпрацю з КМДА

1784
Київський міжнародний кінофестиваль (КМКФ) «Молодість» презентував свій оновлений формат «Молодість - 46» та підписав меморандум про співпрацю з Київською міською державною адміністрацією (КМДА).
Кінофестиваль «Молодість» заявив про оновлений формат і співпрацю з КМДА
Кінофестиваль «Молодість» заявив про оновлений формат і співпрацю з КМДА

Про це повідомляє прес-служба КМКФ «Молодість».

Основною відмінністю цьогорічного фестивалю «Молодість – 46» є організація Культурно-мистецького проекту «Фестивальна площа»,  яка буде розташована на Софіївській площі, з 17 жовтня по 6 листопада 2016 року, де передбачається організація ярмарки, фуд-корту, розважальних програм для дорослих та дітей.

«Щоденні заходи передбачатимуть демонстрацію короткометражних фільмів, тизерів повнометражних фільмів, анонсів фестивальних подій на екрані ,встановленому на Софіівській площі. У вечірній час – щоденна активність передбачатиме зустрічі з кіноакторами, конкурси, виступи музичних гуртів тощо»,  розказала директор Департаменту культури КМДА Діана Попова 15 липня під час прес-конференції в «Укрінформі»  і додала, що проведення кінофестивалю продемонструє можливості столиці щодо проведення Євробачення.

Окрім Софійської площі організатори планують ще кілька локацій кінофестивалю.

«Основна – традиційно кінотеатр «Київ». Окрім Софійської площі, покази проводитимуться в Колонній залі КМДА, на станціях метрополітену, а також будуть ексклюзивні локації для проведення тематичних активностей – дахи будівель у центрі столиці. На Софійській площі заплановані кінопокази просто неба. А в метро, наприклад, буде демонстрація фільмів жахів», – сказав заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Також пан Резніков додав, що з вересня всіх пасажирів аеропортів «Бориспіль» та «Жуляни» зустрічатиме постер (стендап) з інформацією про «Молодість», а кінопокази у муніципальних кінотеатрах Києва для учасників АТО та пенсіонерів будуть безкоштовні.

Під час прес-конференції в «Укрінформі» КМКФ «Молодість» та КМДА підписали меморандум про співпрацю. Виконавчий директор кінофестивалю Владислав Лясовський відзначив важливість цього документу.

«Молодість», як фестиваль міжнародного класу, представляє Київ на різних світових кіномайданчиках: у Берліні, Каннах, Карлових Варах, Венеції. Промотуючи Київ за кордоном, ми стверджуємо позитивний імідж столиці України, адже ми – Київський кінофестиваль і маємо на меті донести світові, що «Все починається в Києві!». Плануємо низку міжнародних заходів, наприклад, проведення «Днів українського кіно» у містах-побратимах Києва», розказав пан Лясовський.

Крім того, під час презентації нового формату «Молодість», розказали про співпрацю кінофестивалю з Міжнародним дитячим табором «Артек» (Пуща Водиця), Київською дитячою академією наук та Київською дитячою академією мистецтв.

«Зазвичай, діти йшли на «Молодість», а в цьому році «Молодість» пішла до дітей. У рамках співпраці «Молодості» і «Артеку», представники кінофестивалю навчатимуть дітей, як створювати міні-фільми. Таким чином, кожний артеківець зможе взяти участь у новому конкурсі «Shoot&Play», який нещодавно стартував на «Молодості»», – наголосила на співпраці заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Як пише «Укрінформ», на 46-й цьогорічний кінофестиваль «Молодість» надійшла рекордна кількість заявок.

 «Ми вже отримали рекордну кількість заявок, буде дуже цікава програма. Саме сьогодні закінчується прийом заявок, який був продовжений на 2 тижні, зважаючи на велику кількість листів. І ми маємо близько двох тисяч заявок на Міжнародний конкурс. А також близько 200 заявок на Український конкурс. Такого ще не було ніколи. Ми можемо констатувати, що українське кіно потроху починає оживати. І це дуже надихає нас на роботу», – сказав пан Лясовський.

Нова айдентика та програма  «Молодості -46» буде представлена на початку вересня Генеральним директором Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрієм Халпахчі.

Фото: прес-служба  КМКФ «Молодість»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду