Журналісти ТРК «Акцент» вирішили страйкувати, протестуючи проти втручання депутатів у їх діяльність

Журналісти ТРК «Акцент» вирішили страйкувати, протестуючи проти втручання депутатів у їх діяльність

15 Липня 2016
1610
15 Липня 2016
14:16

Журналісти ТРК «Акцент» вирішили страйкувати, протестуючи проти втручання депутатів у їх діяльність

1610
Журналісти телерадіокомпанії «Акцент» з міста Шостки (Сумська область) протестують проти тиску з боку депутатів міської ради на свободу слова, їх діяльність та звільнення керівника ТРК «Акцент» Ірини Коваленко і оголошують короткостроковий страйк.
Журналісти ТРК «Акцент» вирішили страйкувати, протестуючи проти втручання депутатів у їх діяльність
Журналісти ТРК «Акцент» вирішили страйкувати, протестуючи проти втручання депутатів у їх діяльність

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Акцент», який вийшов в ефірі телеканалу 14 липня.

Сьогодні, 15 липня, відбудеться сесія міської ради Шостки, на яку виноситься питання звільнення директора ТРК «Акцент» Ірини Коваленко на підставі довідки, яку склали члени депутатської комісії після перевірки цього ЗМІ.

Журналісти ТРК «Акцент» вважають перевірку і наведені у довідці факти неправдивими, заангажованими і розцінюють дії депутатів як політичний тиск на телерадіокомпанію та її керівника. Журналісти закликають мешканців міста, активістів і колег підтримати їх у виборюванні прав і свободи слова. Свої вимоги колектив ТРК «Акцент» висуне на сесії міської ради.

«Вчора нам стало відомо про засідання двох депутатських комісій,які винесли неправомірне рішення щодо звільнення з посади директора нашої компанії Коваленко Ірини Олексіївни. Депутати не враховують думку трудового колективу, висувають безпідставні звинувачення, тому ми змушені боротися проти тиску на свободу слова», - йдеться у сюжеті ТРК «Акцент» 14 липня.

Засідання комісій відбулися під головуванням Віктора Мозолевського та Андрія Вітохи - депутатів від партії «Рідне місто».

Після того, як колектив отримав висновки комісій, в ТРК відбулися загальні збори колективу.

Головний редактор телерадіокомпанії Вікторія Горшкова, тимчасово виконуюча обов’язки директора компанії на час відпустки Ірини Коваленко,  зачитала проект рішення за результатами депутатської перевірки ТРК «Акцент» і газети «Полісся», які, на її думку, не відповідають дійсності, але стали наразі приводом для звільнення керівництва комуналь ного ЗМІ.

Вона зазначила, що звільнення Ірини Коваленко, яка керує телерадіокомпанією 20 років, обґрунтовується депутатами необхідністю підвищення ефективности роботи комунального ЗМІ та  приведенням його діяльності у відповідність до законодавства.

Засідання депутатських комісій відбулось без участі Ірини Коваленко, яка також є депутатом Шосткінської міськради і входить до складу цих комісій.

За словами Вікторії Горшкової, за таким рішенням стоїть бажання «розправитися із комунальним ЗМІ» . «Їх не цікавить, що буде далі із трудовим колективом…Вони хочуть поставити свою людину і зробити "карманноє телевіденіє", яке буде відпрацьовувати їх політичні запити», - сказала вона.

За словами представниці Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариси Якубенко в Сумській області, перевірки та моніторинги регулятора не виявили порушення умов ліцензії чи законодавства України з боку ТРК «Акцент».

«Тобто претензій у Нацради до колективу телерадіокомпанії немає. Більш того, я можу сказати, що згідно із ст.57 закону "Про телебачення і радіомовлення" власник телерадіоорганізації не має права втручатися в творчу діяльність телерадіоорганізації. Має право втручатися тільки шляхом внесення змін в редакційний статут. Іншого шляху для нього просто немає», - сказала вона.

У зв’язку із страйком підсумкова програма «Тиждень» не вийде в ефір «Акценту» 15-го липня.

Нагадаємо, 1 квітня міський голова Конотопа (Сумська область) Артем Семеніхін повідомив, що у ніч на 1 квітня внаслідок потрапляння пляшок із запалювальною сумішшю згорів офіс «Конотопської студії телебачення» (КСТ). Він  зауважив, що КСТ - єдиний в місті Конотоп телеканал, що є «незалежним та об'єктивно висвітлює те, що відбувається в місті, області та державі і своїм сигналом покриває третину Сумської та частину Чернігівської областей». Директорка Конотопської студії телебачення (Сумська область) Тетяна Голобурда пов’язує підпал офіус редакції, який стався у ніч на 1 квітня, виключно з професійною журналістською діяльністю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду