У Дніпрі міськрада затримує відповідь на запит журналістів

У Дніпрі міськрада затримує відповідь на запит журналістів

14 Липня 2016
932
14 Липня 2016
16:40

У Дніпрі міськрада затримує відповідь на запит журналістів

932
Дніпровська міська рада затримує відповідь на запит інтернет-видання «Depo.Дніпро» щодо видатків на медицину.
У Дніпрі міськрада затримує відповідь на запит журналістів
У Дніпрі міськрада затримує відповідь на запит журналістів

Про це пише сайт Інституту масової інформаації (ІМІ) з посиланням на редакторку «Depo.Дніпро»  Ольгу Марійко.

Як повідомляється, запит на адресу Дніпровської міської ради був направлений 4 липня електронною поштою.

Редакція просила надати інформацію про суми річних державних медичних субвенцій у Дніпрі з 2012 по 2015 роки, а також за перший квартал 2016 року. Крім того, запитували інформацію про суми, виділені з міського бюджету на фінансування видатків закладів охорони здоров'я за низкою пунктів.

«Аналогічний запит також направляли до Дніпропетровської обласної ради. Облрада відповіла вчасно (8 липня)», - повідомила Ольга Марійко.

За її словами, на неодноразові нагадування і зауваження щодо порушення строків надання відповіді у прес-службі міської ради повідомили, що запит у роботі.

Як повідомляє ІМІ, редакція «Depo.Дніпро»  має намір звертатися до омбудсмена для захисту порушеного права на доступ до інформації.

Нагадаємо, нещодавно у Дніпрі, в межах 27 округу, поширювали бюлетень, у вихідних даних якого фігурує логотип газети Верховної Ради «Голос України». На першій з чотирьох шпальт бюлетеню розміщені фото президента Петра Порошенка та голови парламенту Андрія Парубія.

Раніше у Дніпрі відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці «1+1».

Нагадаємо, телеканал «1+1» заявляє про погрози журналістці департаменту журналістських розслідувань «Українські сенсації» Дар’ї Білан з боку охоронця кандидата в народні депутати на довиборах у Дніпрі Загіда Краснова. За інформацією «1+1», політик у грубій формі відмовився відповідати на запитання про розкрадання  бюджетних коштів та про свої нинішні зв'язки з регіоналом-втікачем Олегом Царьовим. Пізніше, за словами журналістки, охоронець кандидата Загіда Краснова почав погрожувати знімальній групі каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
932
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду