У Дніпрі логотип «Голосу України» використали у виборчій кампанії

У Дніпрі логотип «Голосу України» використали у виборчій кампанії

14 Липня 2016
1604
14 Липня 2016
16:00

У Дніпрі логотип «Голосу України» використали у виборчій кампанії

1604
У Дніпрі в межах 27 округу поширювали бюлетень, у вихідних даних якого фігурує логотип газети Верховної Ради «Голос України». На першій з чотирьох шпальт бюлетеню розміщені фото президента Петра Порошенка та голови парламенту Андрія Парубія.
У Дніпрі логотип «Голосу України» використали у виборчій кампанії
У Дніпрі логотип «Голосу України» використали у виборчій кампанії

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на довготермінового спостерігач ВГО «Опора» Дениса Давидова.

Видання назване «Європейська Україна. Вісник парламентської коаліції Блок Петра Порошенка – Народний фронт». На його  шпальтах розміщені матеріали про нібито підтримку на позачергових парламентських виборах у Дніпрі кандидатів Загіда Краснова та Тетяни Ричкової президентом Петром Порошенко.

«Одразу звертає на себе увагу дорога поліграфія, дуже якісний папір, на якому вона виготовлена. І ця продукція була рознесена по під'їзду округу в дуже великих кількостях. За свій досвід спостереження за виборчими кампаніями, я ніколи не бачив такої кількості агітації. Можна сказати, що такий друк не дозволяють собі кандидати для друкування своєї справжньої. Тут розміщені неправдиві заяви відомих політиків про те, що партії "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" на цих виборах на 27 окрузі підтримують Тетяну Ричкову і Загіда Краснова, що не відповідає дійсності»,  зауважив пан Давидов.

Як зазначається ІМІ, на останній шпальті газети розміщений логотип «Голосу України» та вказані імена журналістів, які працювали над виданням.

17 липня у Дніпрі відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради по округу №27. Раніше на цьому окрузі був обраний до парламенту Борис Філатов, який склав повноваження у зв'язку з обранням міським головою Дніпра у листопаді 2015 року.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко зазначає, що згідно з абзацом 1 ч. 2 ст. 66 ЗУ «Про вибори народних депутатів», інформаційні агентства та засоби масової інформації мають поширювати повідомлення про перебіг виборчого процесу, події, пов'язані із виборами, «базуючись на засадах достовірності, повноти і точності, об'єктивності інформації та її неупередженого подання».

«А ч. 4 ст. 66 того ж Закону каже, що засоби масової інформації, інформаційні агентства мають збалансовано висвітлювати коментарі всіх партій та кандидатів у депутати щодо подій, пов'язаних із виборами»,  зауважив юрист.

Також юрист зазначає, що «Голос України»  це не партійна газета, тому відповідні норми Закону на неї поширюються. А якщо це не додаток до «Голосу», то має місце фальсифікація.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1604
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду