Луцьких журналістів не пускали у сесійну залу облради

Луцьких журналістів не пускали у сесійну залу облради

14 Липня 2016
1749
14 Липня 2016
13:00

Луцьких журналістів не пускали у сесійну залу облради

1749
14 липня у Луцьку журналістку інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань» Василину Боруцьку та головну редакторку видання «Відомості.UA» люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради.
Луцьких журналістів не пускали у сесійну залу облради
Луцьких журналістів не пускали у сесійну залу облради

Про це повідомляє інтернет-видання «Район.Луцьк».

Як написано на сайті, чоловіки, які перешкоджали журналістській діяльності, представитися відмовилися, сказали лише, що вони з якоїсь громадської організації, і що журналістки на вулиці брали участь у мітингу.

Василина Боруцька розповіла, що її посвідчення залишилося у залі: «Я сказала, що я журналістка, але вони мене не пускали. Посвідчення передали колеги».

Як повідомляє «Волинське агентство розслідувань», в якому працює пані Боруцька, сьогодні перед приміщенням обласної ради відбувалося відразу три пікети.

«Василина Боруцька спілкувалися з мітингувальниками, коли одна з груп, а саме працівники Ковельської вузлової лікарні, вирушили до сесійної зали, вона пішла з ними. Вхід у залу їй та мітингувальникам перегородила декілька осіб у цивільному, які не пропускали їх»,зазначається на сайті.

Як пише видання, люди в цивільному не реагували на журналістське посвідчення Василини Боруцької та підтвердження інших журналістів, що вона – їхня колега. Лише завдяки втручанню керівника відділу інформаційного забезпечення діяльності облради Оксани Лукашук та керуючого справами виконавчого апарату облради Дмитра Дубняка журналістів пропустили в залу.

Журналісти припускають, що люди в цивільному – це приватна охорона голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

Нагадаємо, у квітні суддя Волинського окружного адміністративного суду Луцька заборонила здійснювати аудіозапис та фотозйомку журналістці «Громадського радіо» Арині Крапці під час розгляду позову екс-начальника Маневицького райвідділу поліції щодо поновлення його на посаді. Журналістка звернулася до поліції із заявою про перешкоджання журналістської діяльності.

Пізніше Луцький відділ Нацполіції не знайшов ознак кримінального правопорушення у забороні журналістці «Громадського радіо» Ірини Мусій (Арині Крапці) вести аудіо запис під час засідання Волинського окружного адміністративного суду. Рішення про заборону винесла суддя Наталя Плахтій.

Фото: «Волинське агентство розслідувань»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1749
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду