Заступник гендиректора телеканалу «Лтава» оскаржує в суді догану за побиття свого керівника

Заступник гендиректора телеканалу «Лтава» оскаржує в суді догану за побиття свого керівника

14 Липня 2016
2375
14 Липня 2016
12:58

Заступник гендиректора телеканалу «Лтава» оскаржує в суді догану за побиття свого керівника

2375
Заступник генерального директора телеканалу «Лтава» В’ячеслав Кременчуцький оскаржує в суді догану, яку отримав через конфлікт з генеральним директором Євгеном Лопушинським. Після інциденту Євген Лопушинський вчинив спробу самогубства. Пан Кременчуцький також подав заяву в поліцію на в.о. гендиректора телеканалу Анатолія Мішина.
Заступник гендиректора телеканалу «Лтава» оскаржує в суді догану за побиття свого керівника
Заступник гендиректора телеканалу «Лтава» оскаржує в суді догану за побиття свого керівника

Про це повідомляє видання «Полтавщина».

12 липня в районному суді Полтави розглядалася справа за позовом В’ячеслава Кременчуцького до телеканалу «Лтава» (Полтавська філія Національної телекомпанії України), який  працює заступником директора з економічного та соціального розвитку. 19 травня він отримав догану за порушення трудової дисципліни, підписану в.о. директора каналу «Лтава» Анатолієм Мішиним.

У суді В’ячеслав Кременчуцький заявив, що не порушував трудової дисципліни, і в догані начебто не вказано, які саме порушення він вчинив. Як передає видання, розгляд догани відкрив у суді дискусію щодо спроби самогубства директора телеканалу «Лтава» Євгена Лопушинського.

Нагадаємо, генеральний директор Полтавської філії НТКУ «Лтава» Євген Лопушинський 28 квітня отримав два ножові поранення в області серця. За попередньою інформацією, це була спроба самогубства. Полтавська поліція порушила кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального Кодексу України (доведення до самогубства) за фактом поранення генерального директора обласної телекомпанії «Лтава».

В’ячеслав Кременчуцький і його адвокат у суді настояли, щоб сторона відповідача пояснила, які дисциплінарні порушення вчинив заступник гендиректора. Юрисконсульт Вікторія Хребтова пояснила суду, що порушення стосуються конфлікту між директором телеканалу «Лтава» Євгеном Лопушинським і його заступником В’ячеславом Кременчуцьким.

Наразі суд намагається з’ясувати, чи бив В’ячеслав Кременчуцький генерального директора в його робочому кабінеті, як про це заявляють кілька свідків. На наступне судове засідання суддя попросила дізнатися, чи відбувається кримінальне розслідування у цій справі.

Як пояснили працівники «Лтави», саме через конфлікт з В’ячеславом Кременчуцьким у Євгена Лопушинського стався нервовий зрив.

Після того як генеральний директор вчинив спробу самогубства, потрібно було призначити в.о. виконавчого директора «Лтава». Анатолія Мішина терміново викликали з відпустки і за наказом директора Національної телекомпанії України Зураба Аласанії призначили в.о. директора філії НТКУ «Лтава». Водночас головна бухгалтерка Юлія Пустовіт заявила на суді, що пан Кременчуцький наполягав на терміновій підготовці документів для НТКУ з метою призначення себе в.о. виконавчого директора.

18 травня Анатолій Мішин направив листа В’ячеславу Кременчуцькому з проханням надати пояснення щодо інциденту 20 квітня з Євгеном Лопушинським. Як стверджує видання, через те, що заступник гендиректора не надав таких пояснень, йому оголосили догану. У відповідь В’ячеслав Кременчуцький подав позов до суду з приводу догани і написав заяву в поліцію на дії Анатолія Мішина, які начебто призвели до погіршення його здоров’я.

До суду не прийшов головний свідок Євген Лопушинський. У поліції він відмовився давати пояснення та сказав, що ні до кого претензій немає.

На сьомій сесії облради сьомого скликання депутат Руслан Богдан заявив, що заступник голови телеканалу «Лтава» довів гендиректора до спроби самогубства. Депутати також з’ясовували, яким чином В’ячеслав Кременчуцький опинився у кріслі заступника генерального директора телеканалу.

Судовий розгляд справи продовжиться 25 липня.

Нагадаємо, генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія пов’язує інцидент на телеканалі «Лтава» із складними відносинами Євгена Лопушинського із владою.

За інформацією джерела з Полтавської облдержадміністрації сайту «Суспільне мовлення», місцева влада намагалася нав'язати Євгену Лопушинському заступника, через що виник конфлікт. Крім того, на нього кілька тижнів тому було скоєно напад і нанесено тілесні ушкодження. Цю інформацію підтвердили й його колеги.

Євген Лопушинський – один з наймолодших керівників філій НТКУ (колишніх ОДТРК), йому 31 рік, одружений, має маленьку доньку.  Він був призначений очільником Полтавської ОДТРК після Революції гідності у квітні 2014 року.

На фото – В’ячеслав Кременчуцький

Фото: «Полтавщина»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду