СБУ затримала луганського айтішника, який в інтернеті пропагував «руський мир»

СБУ затримала луганського айтішника, який в інтернеті пропагував «руський мир»

11 Липня 2016
1230
11 Липня 2016
11:40

СБУ затримала луганського айтішника, який в інтернеті пропагував «руський мир»

1230
Служба безпеки України (СБУ) затримала мешканця Сєверодонецька (Луганська область) – спеціаліста з ІТ-технологій, який створив сайт терористичної спрямованості та вів антиукраїнську пропаганду.
СБУ затримала луганського айтішника, який в інтернеті пропагував «руський мир»
СБУ затримала луганського айтішника, який в інтернеті пропагував «руський мир»

 Про це повідомляється на сайті СБУ.

 «Поділяючи сепаратистські «цінності», айтішник почав зі створення сторінок у соціальних мережах, через які вів антиукраїнську пропаганду. Згодом з ним установив зв'язок користувач фейкового акаунту з Російської Федерації. Дізнавшись, що сєвєродончанин є професіоналом у сфері розробки сайтів, росіянин запропонував йому створити для антиукраїнської пропаганди повноцінний ресурс, який мав би «промивати мізки» користувачам із Лисичанська, Сєверодонецька та Рубіжного», – повідомляється на сайті відомства.

За інформаацією СБУ, луганчанин створив сайт за три місяці, працюючи і вдома, і на робочому місці. Фінансову винагороду за свою роботу чоловік отримував від російського замовника через одну з російських електронних платіжних систем.

«На сайті розміщувалася інформація, спрямована на підтримку сепаратистських псевдодержавних утворень, заклики до зміни меж території України, до проведення акцій інформаційної підтримки проросійських сепаратистів, пропагування ідей «руського миру», дискредитації Української держави та розпалювання міжетнічної ворожнечі», – повідомляє СБУ.

Контент для сайту адміністратор Сєверодонецька отримував з російських електронних ресурсів, створених у рамках інформаційної війни проти України.

Співробітники Служби безпеки затримали чоловіка на робочому місці за комп’ютером з відкритою адміністративною панеллю антиукраїнського сайту.

За фактом незаконної діяльності відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України повідомляла про відкриття кримінального провадження проти мешканця Чернігова, який підозрюється у веденні антиукраїнської пропаганди в соціальних мережах.

Раніше, 3 липня, співробітники Служби безпеки України затримали в київському аеропорту «Бориспіль» харківського блогера Андрія Бородавку, який підозрювався в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і довгий час переховувався на території Російської Федерації.

На фото – затриманий 

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1230
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду