Співробітники повідомляють, що конфлікт в «Корреспонденте» ще не вичерпано

Співробітники повідомляють, що конфлікт в «Корреспонденте» ще не вичерпано

9 Липня 2016
1600

Співробітники повідомляють, що конфлікт в «Корреспонденте» ще не вичерпано

1600
Дизайнерка друкованої версії журнала «Корреспондент» Олександра Борисова повідомила, що з відновленням на посадах чотирьох співробітників редакції видання конфлікт між співробітниками і головним редактором Андрієм Хрустальовим не вирішено.
Співробітники повідомляють, що конфлікт в «Корреспонденте» ще не вичерпано
Співробітники повідомляють, що конфлікт в «Корреспонденте» ще не вичерпано

Про це вона повідомила в коментарі «Детектору медіа».

За словами Олександри Борисової, станом на п’ятницю 8 липня розрахунки були здійснені тільки з чотирма співробітниками - більд-редакторкою Таїсією Стеценко, дизайнеркою інфографіки Тамарою Майок, дизайнеркою-верстальницею Наталією Гогунською і відповідальною випусковою Ольгою Заборо.  

«Цих чотирьох наших колег відновили на посадах, виплатили заборгованість по зарплаті, але конфлікт не вирішений. Решта діючих співробітників не отримали ніяких відповідей з приводу роботи  - яка в нинішніх умовах неможлива», - повідомила Олександра Борисова.

За її словами, йдеться про неї, дизайнерку видання, а також про двох  інших співробітників редакції журналу «Корреспондент» Дмитра Ніконорова і Світлану Маркіну.

«Зараз ми в найбільш невизначеній ситуації. Бо нам також заблокували перепустки, і ми не могли потрапити на робочі місця», - сказала дизайнера.

За її словами, решта співробітників очікують вирішення їх питання керівництвом медіахолдингу UMH («Український медіа холдинг»), якому належить «Корреспондент», у понеділок,  11 липня. Вона також нагадала, що у журналістів видання також залишається заборгованість по зарплаті.

При цьому Олександра Борисова заявляє, що не бачить можливості продовжувати роботу із головредом журналу Андрієм Хрустальовим далі, бо «робота всього відділу дизайну розвалена».

Нагадаємо, у вівторок, 5 липня, в журналі «Кореспондент» почався конфлікт, який закінчився звільненням чотирьох співробітників. Тоді головний редактор журналу Андрій Хрустальов заявив, що їх звільнили за якість роботи. Співробітники ж назвали своє звільнення незаконним і були змушені кілька днів потрапляти на свої робочі місця за допомогою поліції.

Після чотирьох днів конфлікту керівництво відновило всіх звільнених співробітників на посадах, однак в іншому проекті – в редакції сайту «Корреспондент.net».

Головний редактор журналу Андрій Хрустальов повідомив «Детектор медіа», що не може ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію. Водночас головний редактор «Корреспондент.net» Максим Мінін підтвердив перехід чотирьох співробітників до редакції сайту.

Тож, тепер більд-редакторка Таїсія Стеценко, дизайнерка інфографіки Тамара Майок, дизайнерка-верстальниця Наталія Гогунська і відповідальна випускова Ольга Заборо не будуть працювати з головним редактором журналу Андрієм Хрустальовим. Також, як повідомила Ольга Заборо, співробітникам повністю погасили заборгованість по заробітній платні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1600
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду