Журналістка 7-го каналу скаржиться на погрози з боку оточення мера Одеси (ВІДЕО)

Журналістка 7-го каналу скаржиться на погрози з боку оточення мера Одеси (ВІДЕО)

8 Липня 2016
2222

Журналістка 7-го каналу скаржиться на погрози з боку оточення мера Одеси (ВІДЕО)

2222
Одеський 7 канал повідомляє, що на адресу журналістки каналу Марії Ковальової надходять погрози з боку оточення міського голови Геннадія Труханова.
Журналістка 7-го каналу скаржиться на погрози з боку оточення мера Одеси (ВІДЕО)
Журналістка 7-го каналу скаржиться на погрози з боку оточення мера Одеси (ВІДЕО)

Про це йдеться у сюжеті 7-го каналу.

Телеканал пов’язує погрози із виходом 4 липня нового випуску програми «Розслідування на 7-му», підготовленого відділом «Нормально» редакції 7-го каналу. Один із сюжетів було присвячено розслідуванню, яке провела журналістка Марія Ковальова, спостерігаючи за робочим графіком мера Одеси. Журналісти зафіксували, що протягом дня міський голова так і не зв’являється на робочому місці.

6 липня на адресу сім'ї журналістки стали надходити погрози від оточення Геннадія Труханова, стверджує телеканал.

«Моєму татові подзвонив його колишній співробітник, який зараз працює в охороні у Труханова. І прямим текстом натякнув - твоя дочка зняла сюжет про Труханова, воно тобі треба? У тебе ж онуки. Я не боягузка, але…я не хотіла, аби така людина до мене наближалася», - розповіла Марія Ковальова.

Журналістка заявляє, що не боїться погроз, і звертається до міського голови Одеси ГеннадіяТруханова з проханням діяти в рамках закону.

«Геннадій Леонідович, притримайте, будь ласка, своїх ланцюгових псів. Не варто дзвонити моєму татові і розповідати, що ви зробите з його онуками, - поважайте військових», - сказала журналістка.

Телеканал нагадує, що десять років тому Геннадій Труханов начебто вивозив неугодних і незручних журналістів на поля зрошення. «Якщо вас так зачепив мій сюжет, давайте зустрінемось і поговоримо. А також згадаємо, як в 2006-му ви вивозили журналістів на поля зрошення, і як штрафували на 100 доларів за те, що у вас у кадрі лисина блищала», - сказала журналістка.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Фото: скрін відео 7-го каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2222
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду