У другому кварталі різко зросла кількість злочинів проти журналістів

У другому кварталі різко зросла кількість злочинів проти журналістів

8 Липня 2016
1081

У другому кварталі різко зросла кількість злочинів проти журналістів

1081
За перше півріччя року Генеральна прокуратура України зареєструвала 113 кримінальних правопорушень вчинених щодо журналістів. У першому кварталі року ГПУ зареєструвала 43 таких правопорушення.
У другому кварталі різко зросла кількість злочинів проти журналістів
У другому кварталі різко зросла кількість злочинів проти журналістів

Про це повідомила Генпрокуратура у відповідь на запит Інституту масової інформації (ІМІ), пеердає ІМІ.

За статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній журналістській діяльності» зареєстровано 84 кримінальнх правопорушення. З них у 19 кримінальних правопорушеннях провадженння закриті. У 65 правопорушеннях кримінальне провадження проводиться далі, з них у двох кримінальних правопорушеннях вручено повідомлення про підозру.

За статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» органи прокуратури зареєстрували за півроку 28 кримінальних правопорушень, з них у трьох правопорушеннях провадження закриті. У 25 правопорушеннях кримінальне провадження проводиться далі, з них у трьох кримінальних правопорушеннях вручено повідомлення про підозру, у двох правопорушеннях кримінальні провадження направлені до суду з обвинувальним актом.

Крім того, було зареєстровано одне кримінальне правопорушення за статтею 347-1 «Умисне знищення або пошкодження майна журналіста». Це провадження розслідується далі.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України раніше повідомила ІМІ, що протягом першого кварталу  року зареєстровано 43 кримінальні правопорушення, у яких п’ять фактів не підтвердилися, обвинувальні акти у двох провадженнях направлено до суду. Таким чином, у другому кварталі поточного року кількість зареєстрованих кримінальних порушень щодо журналістів склала 70 випадків.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду