Після репортажу із зони АТО журналістку «Новой газеты» можуть позбавити акредитації

Після репортажу із зони АТО журналістку «Новой газеты» можуть позбавити акредитації

8 Липня 2016
2871

Після репортажу із зони АТО журналістку «Новой газеты» можуть позбавити акредитації

2871
Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова заявляє, що кореспондентка російської газети «Новая газета» Юлія Полухіна порушила правила роботи в зоні АТО, маючи прес-карту АТО. За словами чиновниці, це може призвести до вилучення прес-карти.
Після репортажу із зони АТО журналістку «Новой газеты» можуть позбавити акредитації
Після репортажу із зони АТО журналістку «Новой газеты» можуть позбавити акредитації

Про це Тетяна Попова написала у Facebook.

7 липня російське видання «Новая газета» опублікувало на сайті репортаж своєї кореспондентки Юлії Полухіної «Війна повернулась» з підзаголовком «Вдень 6 липня поруч з Донецьком йшов важкий бій. Під мінометним обстрілом загинули два українських десантника».

У репортажі, який показав реальну ситуацію щодо важких боїв у промзоні Авдіївки (поруч з Ясиноватою, Донецька область), було також вказано місцезнаходження українських десантників 95-й, 79-й и 81-й бригад, які тримають оборону під вогнем сепаратистів. В репортажі опубліковані відео і фото загиблого українського вояка (+18).

Після публікації матеріалу і відео у соцмережах з’явились різко критичні висловлювання українських військових, які закидали російських журналістці розсекречування позицій українських десантників під Авдіївкою.

Тетяна Попова у відповідь заявила, що журналістка «Новой газеты» опинилася в промзоні Авдіївки не через програму embedment (програма Міністерства оборони України із закріплення журналістів за військовою частиною в зоні АТО).

«І до речі я не певна, що російський журналіст зміг би потрапити в програму embedment.  Як ця журналістка там опинилася? - питання до прес-центру АТО.  Як їй прес-офіцер дозволив знімати позиції? - питання до прес-офіцеру і того, хто його обрав на посаду та призначив», - заявляє заступниця міністра.

За її словами, російська журналістка порушила правила роботи в зоні АТО з прес-картою АТО. «Боюся, що це може призвести до вилучання прес-карти та позбавлення акредитації», - написала Тетяна Попова.

Звернення до журналістів, у якому наголошується на необхідности не розголошення інформації про позиції українських вояків

Нагадаємо, раніше Тетяна Попова повідомила, що участь в програмі embedment взяли понад 100 іноземних та українських журналістів. Матеріали з'явилися в The Washington Post, The World Post, CNN, BBC, Vice News, Polsat, Agence France - Presse, the Daily Signal, London Evening Standard, The Independent, Newsweek, Business Ukraine, New Easten Europe, Czech Radio, USA Today , журналі «Новое время», телеканалі «Інтер», сайті «Цензор.НЕТ», на «Радіо Свобода» та в інших ЗМІ.

Фото: скрін сайту «Новой газеты»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2871
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду