Федорко особисто написав заяву про звільнення з «Укрзалізниці» (ДОКУМЕНТ) – ЗМІ

Федорко особисто написав заяву про звільнення з «Укрзалізниці» (ДОКУМЕНТ) – ЗМІ

6 Липня 2016
8117

Федорко особисто написав заяву про звільнення з «Укрзалізниці» (ДОКУМЕНТ) – ЗМІ

8117
Іван Федорко, якого підозрюють у скоєнні ДТП, в якому постраждала родина фотографа LB.ua. Макса Левіна, особисто написав заяву про звільнення з посади директора із вантажних перевезень та логістики «Укрзалізниці». При цьому його підпис на наказі про звільнення не стоїть.
Федорко особисто написав заяву про звільнення з «Укрзалізниці» (ДОКУМЕНТ) – ЗМІ
Федорко особисто написав заяву про звільнення з «Укрзалізниці» (ДОКУМЕНТ) – ЗМІ

Про це пише LB.ua.

Як зазначає видання, звільнення відбулося за згодою сторін, а це передбачає наявність особистої заяви про звільнення, яку Федорко надав – її копію має у своєму розпорядженні LB.ua. Відомо, що в ніч на понеділок – о 2.15 – його ушпиталили в медустанову з, відповідно до діагнозу лікарів, гіпертонічним кризом і подагрою.

О 16.00 прес-служба «Укрзалізниці» повідомила про припинення трудового договору з Федорком. Таким чином, заяву про звільнення з УЗ він писав, мабуть, перебуваючи у реанімаційному відділенні.

При цьому, як зазначає видання, підпис Івана Федорка на наказі про звільнення не стоїть.

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої отримала важкі травми дружина і син фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. Автомобіль Audi Q7, за кермом якого перебував Іван Федорко в нетверезому стані, скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей.

Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян і ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що участь у ДТП взяв директор з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», колишній директор Придніпровської залізниці Іван Федорко.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко розшукується співробітниками карного розшуку.  За фактом скоєнні ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе підтвердила, що місце перебування  Івана Федорка встановлено - він перебуває у реанімації лікарні «Укрзалізниці», і найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Наразі фотокореспондент видання LB.ua Макс Левін, родина якого і він сам постраждали в ДТП, винуватцем якого став один з директорів «Укрзалізниці» Іван Федорко, разом з сином перебуває у нейрологічному відділенні однієї зі столичних лікарень. Журналіст заявляє, що функціонер «Укрзалізниці» намагався «відкупитися», аби уникнути відповідальності за аварію.

Народний депутат, радник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що наразі слідство готує документу в суд для обрання запобіжного заходу директору з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івану Федорку.

Станом на 16.00 4 липня наказом ПАТ «Укрзалізниця» про припинення трудового договору (контракту) звільнено з посади директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка.

6 липня, під час судового засідання у справі щодо ДТП за участю фотографа LB.ua Макса Левіна і директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, Києво-Святошинський суд виніс рішення відпустити Федорка під особисті зобов'язання.

На фото - Іван Федорко

Фото і документи: LB.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8117
Читайте також
17.02.2020 10:48
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
3 918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду