Кремль хоче відключити російський сегмент інтернету від світового

Кремль хоче відключити російський сегмент інтернету від світового

6 Липня 2016
1434

Кремль хоче відключити російський сегмент інтернету від світового

1434
Російська влада розглядає Інтернет як ворожий вид комунікації і до 2018-2020 року збирається його відключити від зовнішнього середовища.
Кремль хоче відключити російський сегмент інтернету від світового
Кремль хоче відключити російський сегмент інтернету від світового

Про це пише Lb.ua, посилаючись на інтерв'ю з російським експертом Валерієм Соловйом.

 «І якщо раніше інтернет намагалися контролювати, то зараз інша логіка: він небезпечний сам по собі, цифрове середовище вороже, тому треба готуватися до того, щоб повністю це середовище взяти під контроль. Що заплановано десь до 2018-2020 років. Російський інтернет повинен бути повністю, або майже повністю відключений від зовнішнього середовища», – сказав експерт.

За його словами, інтернет розглядається як «вороже середовище».

«Це рівнозначно тому, як якщо б сказали, що проблема не в самій книзі "Майн кампф", а в книгодрукуванні, завдяки якій вона стала відомою. Небезпечне книгодрукування. Небезпечний телевізор. Або небезпечний інтернет», – сказав Соловей.

 «Причому я можу сказати, що ті люди, які генерують таку політику щодо інтернету, – вони не розуміють, як він технологічно влаштований. Вони не знають, що технологічно це все одно не реалізовується, але у них є абсолютна переконаність в тому, що інтернет – ворожа комунікація», – додав він.

Такий намір експерт назвав «спробою тоталітаризму цифрової епохи»: «в 2016 стався якісний зсув – якщо раніше репресивна політика була спрямована проти певних груп, наприклад проти опозиції. То тепер це політика, покликана залякати все суспільство в цілому, накинути на нього вузду».

Фото: Lb.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1434
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду